30η εβδομάδα κύησης: Τι συμβαίνει σε εσάς και το έμβρυο

30η εβδομάδα κύησης: Τι συμβαίνει σε εσάς και το έμβρυο

Διανύοντας την 30η εβδομάδα εγκυμοσύνης οι αλλαγές τόσο στη διάθεσή σας όσο στο σώμα σας, είναι αρκετές.
Το μωρό μεγαλώνει, το ίδιο και η κοιλιά σας, ο ύπνος είναι πιο δύσκολος ενώ ενδέχεται να βλέπετε και περίεργα όνειρα.
Πόσο μεγάλο είναι το μωρό μου στην 30η εβδομάδα;
Σε αυτό το στάδιο της εγκυμοσύνης, το μωρό σας έχει το μέγεθος ενός λάχανου και ζυγίζει περίπου 3 κιλά . Στην εγκυμοσύνη 30 εβδομάδων, το μωρό σας έχει το μέγεθος ενός λάχανου, ζυγίζει 3 κιλά και έχει μήκος περίπου 40 εκατοστά.

Κούραση
Αυτή η ενέργεια που μπορεί να είχατε κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου δυστυχώς σας έχει εγκαταλείψει και νιώθετε καθώς πλησιάζει ο καιρός για να γεννήσετε εξαντλημένη.Ζητήστε από τον σύντροφό σας να σας βοηθά στις δουλειές του σπιτιού ή σε ότι άλλο χρειάζεστε. ‘Αλλωστε με τον ερχομό του μωρού είναι βέβαιο ότι κάθε βοήθεια απ’ όπου κι αν προέρχεται θα είναι πολύτιμη.
Πώς αναπτύσσεται το μωρό στην 30η εβδομάδα κύησης
Τα μέρη του σώματος του μωρού έχουν αναπτυχθεί και υπάρχει μια συμμετρία. Η μόνη εξαίρεση είναι το κεφάλι του , το οποίο θα εξακολουθεί να είναι αρκετά μεγάλο σε σύγκριση με το υπόλοιπο σώμα του.Τα νύχια θα αναπτυχθούν πλήρως και θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν στη μήτρα, πράγμα που σημαίνει ότι όταν γεννηθεί το μωρό σας, πιθανόν να είναι αρκετά μακριά και να χρειάζονται κοπή ώστε να αποτρέψετε τυχόν γρατσουνίσματα. Το μωρό τη δεδομένη στιγμή περιβάλλεται από μισό ποτήρι αμνιακού υγρού, αλλά καθώς μεγαλώνει και καταλαμβάνει περισσότερο χώρο στη μήτρα σας, αυτός ο όγκος θα συρρικνωθεί. Ο εγκέφαλός του αλλάζει επίσης, ωριμάζει και αναπτύσσεται.

Ενοχλήσεις
Κατά τη διάρκεια της 30ής εβδομάδας της εγκυμοσύνης, η ποσότητα εκκρίσεων που παράγεται μπορεί να αυξηθεί. Εάν αλλάξουν χρώμα, γίνουν παχύρευστες ή δύσοσμες, επισκεφτείτε το γιατρό σας για να ελέγξετε εάν έχετε κάποια λοίμωξη.
Μπορεί επίσης να έχετε κάποια δυσάρεστα συμπτώματα εγκυμοσύνης, ειδικά αυτά που νομίζατε ότι είχατε αφήσει πίσω στην αρχή της εγκυμοσύνης, όπως η ανάγκη να πηγαίνετε συχνά στην τουαλέτα, ευαισθησία στο στήθος και καούρα.
Τι μπορείτε να κάνετε στην 30η εβδομάδα κύησης
Συνιστάται στις έγκυες γυναίκες να κάνουν 150 λεπτά άσκησης όλη την εβδομάδα. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ασκήσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε, συμπεριλαμβανομένου του pilates, της γιόγκα, του περπατήματος. Απλά φροντίστε να μιλήσετε με τη μαία ή το γιατρό σας πριν δοκιμάσετε κάτι νέο.

Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, θα πρέπει επίσης να ξεκινήσετε την έρευνα και να αγοράσετε το…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: mothersblog.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: