3ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου – Καινοτόμες υπηρεσίες στο σύγχρονο φαρμακείο

3ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου - Καινοτόμες υπηρεσίες στο σύγχρονο φαρμακείο

Το Συνέδριο, το οποίο παρακολούθησαν συνολικά 276 άτομα, πραγματοποιήθηκε δια ζώσης, στο Πολιτιστικό Κέντρο FOUGARO ARTCENTER, υπό τη διοργάνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αργολίδας, με συνδιοργάνωση των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας και την υποστήριξη της Χαραμή ΑΕ και του Περιοδικού PHARMACY management ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Την έναρξη του Συνεδρίου, που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου 1ης Οκτωβρίου, χαιρέτησαν οι Πρόεδροι των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αργολίδος, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων, καθώς και στελέχη επιχειρήσεων.

Ακολούθησαν τιμητικές βραβεύσεις, σε προσωπικότητες που έχουν συμβάλλει στον χώρο της φαρμακευτικής, ο καθένας από τη δική του θέση, πλαισιώνοντας τρεις σημαντικούς τομείς, την επιστήμη-έρευνα, παραγωγή-βιομηχανία και διάθεση-εξυπηρέτηση του πολίτη, από τον επιστήμονα φαρμακοποιό. Η τελετή ξεκίνησε με τη βράβευση του Καθηγητή Φαρμακευτικής Τεχνολογίας και Προέδρου της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας, κ. Κωνσταντίνου Δεμέτζου, ο οποίος τιμήθηκε για το πολυετές ερευνητικό έργο και την προσφορά του στην επιστήμη της φαρμακευτικής τεχνολογίας και νανοτεχνολογίας και για την τιμητική εκλογή του ως τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, έχοντας στο ενεργητικό του πολυάριθμες δημοσιεύσεις και διεθνή αναγνώριση του έργου του.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η βράβευση του κ. Θεόδωρου Τρύφων, Προέδρου της ΠΕΦ και Συνδιευθύνων Συμβούλου της ELPEN, για τις συνεχείς επενδύσεις στην έρευνα και παραγωγή φαρμάκων και για την επένδυση της ELPEN στην ΒΙΠΕ Αρκαδίας, με τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ογκολογικών φαρμάκων, δημιουργώντας νέες προοπτικές και θέσεις εργασίας, ένα γεγονός εξαιρετικής σημασίας για την Πελοπόννησο.

Ο κύριος Τρύφων ανακοίνωσε μέσω της προέδρου του Φ.Σ. Αργολίδας κ. Αριστέας Κατσουλάκου, τη χορηγία 5 υποτροφιών ύψους 2.000 € έκαστη (μία για κάθε νομό), που αφορά στην ενίσχυση αντίστοιχα 5 οικονομικά αδύναμων φοιτητών της φαρμακευτικής από τους 5 νομούς.

Τέλος, τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στον κ. Βλάσιο Λεονάρδο Φαρμακοποιό, για την ανεκτίμητη και πολυετή προσφορά του στον Φ.Σ. Αργολίδας και στους πολίτες της Αργολίδας.

Έπειτα από την τελετή των βραβεύσεων, ακολούθησαν τρεις ενδιαφέρουσες ομιλίες, ξεκινώντας από την κ. Ελένη Σκαλτσά, Καθηγήτρια στο Τμήμα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, η οποία παρουσίασε ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία για την…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: onmed.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: