40η Τελετή Λήξης ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ sponsored by Altion-TONOVIT από τον Όμιλο ΒΙΑΝΕΞ

40η Τελετή Λήξης ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ sponsored by Altion-TONOVIT από τον Όμιλο ΒΙΑΝΕΞ

Η εταιρεία ως ονομαστικός χορηγός με τα δημοφιλή προϊόντα, στηρίζει τον ιστορικό υπερμαραθώνιο που προσελκύει ετησίως πλήθος ελληνικών και διεθνών συμμετοχών

Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ συνεχίζει να στηρίζει δράσεις και εκδηλώσεις που προωθούν και διατηρούν τα αθλητικά ιδεώδη και το «ευ αγωνίζεσθαι» και φέτος είναι περήφανος χορηγός των παράλληλων εκδηλώσεων του Δήμου Σπάρτης για το 40ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ καθώς και της τελετής λήξης, του ιστορικού αγώνα που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Ελλάδα στο τέλος του Σεπτέμβρη. Η τελετή ονομάστηκε “40η Τελετή Λήξης ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ sponsored by Altion-TONOVIT”. 

Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ αποτελεί έναν από τους πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως, που προσελκύει το ενδιαφέρον του κοινού λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου. Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα. Σε αυτό το πλαίσιο, το 1984 ιδρύθηκε ο Διεθνής Σύνδεσμος «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», ο οποίος από τότε μέχρι σήμερα διοργανώνει αδιάλειπτα τον αγώνα κάθε Σεπτέμβρη, το μήνα όπου τοποθετεί χρονικά και ο ιστορικός Ηρόδοτος την αποστολή του Φειδιππίδη στην Σπάρτη.

Το δυναμικό «παρών» στο φετινό ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ έδωσαν αυτή τη χρονιά περίπου 400 αθλητές και αθλήτριες υπεραποστάσεων από 54 χώρες. H εκκίνηση δόθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου μπροστά από το θέατρο Ηρώδου του Αττικού, ενώ οι αθλητές τερμάτισαν στη Σπάρτη, μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα, λαμβάνοντας ως έπαθλο ένα κλαδί ελιάς και νερό από τον ποταμό Ευρώτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, τιμώντας τα 40 χρόνια της σπουδαίας αθλητικής διοργάνωσης, ο Δήμος Σπάρτης, το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος και ο Αθλητικός Οργανισμός, διοργάνωσαν μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων για τον ιστορικό αυτό θεσμό.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Δημήτρη Π. Γιαννακόπουλο, Πρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΒΙΑΝΕΞ, για την ευγενή συνεισφορά του στις εκδηλώσεις του Δήμου Σπάρτης για το 40ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ.  Την πλακέτα παρέλαβε εκ μέρους του η Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, κ. Όλγα Τριανταφύλλου.

Σε δήλωσή του, ο κ. Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος, ευχαρίστησε το Δήμο Σπάρτης και τον Δήμαρχο κ. Δούκα, συνεχάρη τους διοργανωτές και σημείωσε σχετικά με τη μεγάλη χορηγία…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: onsports.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: