5 διατροφικά λάθη που ευνοούν την αύξηση βάρους και δεν το καταλαβαίνεις – Shape.gr

διατροφικά λάθη

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Συνεργάστηκε η Αγγελική Μοράρη, MSc, Επιστήμονας Τροφίμων & Διατροφής (BSc), Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στην Κλινική διαιτολογία, nutritipsbyaggelikimorari.wordpress.com

Μέσα στην καθημερινότητά μας μπορεί να υποπέσουμε σε διατροφικά λάθη χωρίς να το καταλάβουμε. Συμβουλευτήκαμε την expert για να καταλάβουμε ποια είναι τα διατροφικά λάθη που κάνουμε και πώς να τα διορθώσουμε για να μην παίρνουμε (αχρείαστα) κιλά.
1. Μην τρως διαφορετικά φαγητά μαζί
Είμαστε προγραμματισμένοι να τρώμε περισσότερο όταν είμαστε αντιμέτωποι με πολλές διαφορετικές διατροφικές επιλογές. Αυτός ο μηχανισμός μας δίνει ένα πλεονέκτημα όταν η ποικιλία αυτή αποτελείται από χορταστικά φαγητά με λίγες θερμίδες, όπως λαχανικά και άπαχη πρωτεΐνη.

Τι έχει αποτέλεσμα: Δεν είναι κακό να έχεις μερικές λιχουδιές στο σπίτι, αλλά περιορίσου σε μία με δύο διαφορετικές – όλος ο υπόλοιπος χώρος στα ντουλάπια πρέπει να είναι γεμάτος υγιεινές και θρεπτικές τροφές ώστε να κάνεις τη σωστή επιλογή.
2. Μην καταναλώνεις δεύτερη μερίδα
Εάν γεμίσεις το πιάτο σου με υπερβολική ποσότητα φαγητού, το πιθανότερο είναι ότι θα το φας όλο. Το να ξέρεις ότι μπορείς να δοκιμάσεις και δεύτερη μερίδα σε κάνει να βάλεις λιγότερη ποσότητα στο πιάτο σου την πρώτη φορά και επιτρέπει στον οργανισμό να καταλάβει ότι έχει χορτάσει πριν από τη δεύτερη μερίδα.
Τι έχει αποτέλεσμα: Ξεκίνα να εκπαιδεύεις τον εαυτό σου, ώστε να αρχίσεις με 20% λιγότερο απ’ όσο έχεις συνηθίσει να τρως. Έπειτα, μετά από 20 λεπτά –το χρόνο που χρειάζεται για να νιώσουμε ότι χορτάσαμε– αξιολόγησε την πείνα σου. Έχεις ακόμη όρεξη; Φάε ξανά, αλλά σε λογική ποσότητα!

3. Μη χρησιμοποιείς την άσκηση ως δικαιολογία
Δυστυχώς, με αυτή δεν καις τόσες θερμίδες όσες νομίζεις. Με 30 λεπτά στο ελλειπτικό, για παράδειγμα, καις απλώς ό,τι κατανάλωσες με ένα κομμάτι κέικ. Σκέψου την άσκηση ως ένα εργαλείο να διατηρείς τον έλεγχο και να νιώθεις ευεξία, όχι ως ένα μέσο ώστε να τρως ελεύθερα ό,τι βρίσκεις μπροστά σου.
Τι έχει αποτέλεσμα: Το να ασκείσαι για την υγεία σου και να διατηρείς τη φόρμα σου, όχι μόνο για να καις λίπος. Αν και η αεροβική δε θα αντισταθμίσει την κραιπάλη του Σαββατοκύριακου, ωφελεί την καρδιά αυξάνοντας την ενέργεια και μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Θέλεις και άλλους λόγους; Η άσκηση θα σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, άρα, θα τρως καλύτερα.
4. Μην έχεις ένα μικροσκοπικό φόρεμα στην ντουλάπα σου ως κίνητρο
Εάν νομίζεις ότι η ελπιδοφόρα αγορά ενός μικροσκοπικού μαύρου φορέματος ή οι φωτογραφίες…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: shape.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: