Α. Ξανθός: Πολύ λίγο, πολύ αργά η απόφαση της κυβέρνησης για την επίταξη των ιδιωτών

Α. Ξανθός: Πολύ λίγο, πολύ αργά η απόφαση της κυβέρνησης για την επίταξη των ιδιωτών

«Πολύ λίγο, πολύ αργά. Αυτό χαρακτηρίζει την απόφαση του υπουργείου Υγείας για άμεση διάθεση 200 ιδιωτικών κλινών της Θεσσαλονίκης  για νοσηλεία περιστατικών Covid», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ανδρέας Ξανθός, για την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών. 

«Χρειάστηκε να φτάσουν τα δημόσια  νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας στο λειτουργικό black out, για να υιοθετήσει η κυβέρνηση μια πρόταση που η Aξιωματική Aντιπολίτευση και άλλες πολιτικές δυνάμεις έχουν εισηγηθεί εδώ και καιρό», συνεχίζει ο κ. Ξανθός. 

Επίσης σημειώνει ότι η επίταξη των  ιδιωτικών  κλινικών  πρέπει να γίνει με όρους δημοσίου συμφέροντος  και ασφάλειας των ασθενών. 

«Ελπίζουμε να μην υποχωρήσει η κυβέρνηση στις πιέσεις και προσχηματικές αντιδράσεις των κλινικαρχών. Τώρα είναι η ώρα της συστράτευσης όλων των διαθέσιμων δυνάμεων του Συστήματος Υγείας (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) για να σωθούν ανθρώπινες ζωές και να μείνει όρθιο το ΕΣΥ», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Α. Ξανθός. 

Προτεινόμενα για εσάς

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: