Αχτσιόγλου: Η ΝΔ ειδικεύεται στη διασπάθιση δημοσίου χρήματος

Αχτσιόγλου: Η ΝΔ ειδικεύεται στη διασπάθιση δημοσίου χρήματος

«Η κυβέρνηση λέει στον πολίτη να πάρει 20 ευρώ επίδομα και την ίδια ώρα στελέχη της ΝΔ διασπαθίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ δημοσίου χρήματος», δήλωσε η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έφη Αχτσιόγλου στον “ΑΝΤ1”.

«Τα στελέχη της κυβέρνησης δεν καταδικάζουν τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος από βουλευτές της ΝΔ, αλλά τη δικαιολογούν με τεχνικούς όρους. Είναι αδιανόητο να τους υπερασπίζονται και να μην τους καταλογίζουν ευθύνες. Δεν είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο, είναι πολλαπλές περιπτώσεις στελεχών της ΝΔ. Έχει να κάνει με την ίδια την ποιότητα που ασκεί πολιτική η κυβέρνηση. Να μην θυμίσω το “σκόιλ ελικικού”, τις μάσκες στα σχολεία με απευθείας αναθέσεις σε βουλκανιζατέρ και κλειστούς διαγωνισμούς, τα 8 δισ. των απευθείας αναθέσεων. Η κυβέρνηση μεταχειρίζεται το δημόσιο χρήμα ως να είναι ιδιωτική υπόθεση. Αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώσει», πρόσθεσε.

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών μειώνεται επί ΝΔ και τα νοικοκυριά βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση. Οι ανισότητες αυξάνονται, οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι». Ο κατώτατος μισθός, τόνισε, «έχει χάσει την αγοραστική του δύναμη κατά 20% ήδη από πέρυσι την άνοιξη», και «η Ελλάδα είναι πρώτη σε ολόκληρη την Ευρώπη στη χονδρική τιμή του ρεύματος, υπάρχει αισχροκέρδεια στην αγορά ενέργειας η οποία είναι ολιγοπωλιακή και λειτουργεί με όρους καρτέλ».

Η κυβέρνηση, επισήμανε, «χρησιμοποιεί τα χρήματα που εισπράττει από τους πολίτες, γιατί έχει αυξημένα έσοδα από ΦΠΑ λόγω των ανατιμήσεων, για επιδοτήσεις που ξαναγυρνάνε στις εταιρείες παραγωγής ενέργειας, οι οποίες σωρεύουν δισεκατομμύρια υπερκερδών. Πάνω από έναν χρόνο ακολουθεί μία πολιτική που τροφοδοτεί την αισχροκέρδεια και στηρίζει τα ολιγοπωλιακά συμφέροντα».

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «το ακραίο μείγμα συρρικνωμένων εισοδημάτων και εξαιρετικά υψηλών τιμών είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη» και ανέφερε ότι, μεταξύ άλλων, «θα έπρεπε να έχει γίνει ρυθμιστική παρέμβαση στην αγορά ενέργειας, με πραγματικό πλαφόν -στο κόστος παραγωγής- στη χονδρική και στη λιανική τιμή, και μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα».

Για τον κατώτατο μισθό δήλωσε ότι «η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. -έχει ανακοινωθεί ήδη από τη ΔΕΘ- είναι 800 ευρώ συν τιμαριθμική αναπροσαρμογή με βάση τον πληθωρισμό, δηλαδή 880 ευρώ». Για τις συντάξεις τόνισε ότι «η αύξησή τους από 1/1/2023 ήταν…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: