Αχτσιόγλου: “Περιμένουμε ακόμη απάντηση για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ”

Αχτσιόγλου: “Περιμένουμε ακόμη απάντηση για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ”

«Η πανδημία έχει ξεφύγει εδώ και καιρό. Η κυβέρνηση έχει χάσει τελείως τον έλεγχο και προκαλούν εντύπωση οι τοποθετήσεις του κ. Μητσοτάκη ότι η πανδημία δεν έχει ξεφύγει», δήλωσε η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Έφη Αχτσιόγλου στον “Realfm 97,8”.

«Καθημερινά σημειώνονται ακραίοι αριθμοί στους διασωληνωμένους και στον τραγικό δείκτη των απωλειών ανθρωπίνων ζωών. Υπάρχει σειρά καταγγελιών για θανάτους εκτός ΜΕΘ, ενώ ο κ. Βασιλακόπουλος μίλησε για “ψευδοΜΕΘ”, που δεν είναι οργανωμένες με το αναγκαίο προσωπικό και την υποδομή. Ρωτάμε την κυβέρνηση και δεν παίρνουμε απάντηση. Πόσοι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ;», πρόσθεσε.

«Είναι βασικό ζήτημα, στην παντελή απώλεια ελέγχου της πανδημίας, η μη επαρκής στήριξη του ΕΣΥ και η άρνηση του προβλήματος από την κυβέρνηση. Έχει σοβαρότατη ευθύνη. Δεν μπορεί να λέει ότι έχει ενισχύσει το ΕΣΥ επαρκώς, όταν υπάρχουν τέτοια δεδομένα», υπογράμμισε.

Για το κύμα της ακρίβειας σημείωσε ότι «έχουμε δραματικές αυξήσεις, δεν είναι πια μόνο η ενέργεια και τα καύσιμα, είναι και τα τρόφιμα και αγαθά πρώτης ανάγκης που έχουν επιβαρυνθεί με πολύ μεγάλες ανατιμήσεις». Υπενθύμισε, παράλληλα, ότι «η Ελλάδα από το 2020 είχε ακραίες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα» γιατί «δεν είχαμε παρέμβαση στην αγορά και έλεγχο της τιμολογιακής πολιτικής», επίσης «ήδη από το 2020 η χώρα μας ήταν στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη ως προς την αδυναμία των πολιτών να θερμάνουν το σπίτι τους».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «μετά την πανδημία, οι ανατιμήσεις αποτελούν το δεύτερο κορυφαίο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό πρόβλημα. Η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων θα μπορούσε ουσιωδώς να προστατεύσει οριζόντια νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Υπάρχει το δημοσιονομικό περιθώριο γι’ αυτό το μέτρο. Η κυβέρνηση, όμως, απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., υποτίμησε και υποβάθμισε το ζήτημα και ανακοίνωσε ένα ανεπαρκές επίδομα».

Επισήμανε, τέλος, ότι «υπάρχει έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση και τη διαχείρισή της στα μείζονα ζητήματα, της πανδημίας, της οικονομίας, των εργασιακών, της καθημερινότητας, της Παιδείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καλείται να δώσει στην κοινωνική δυσαρέσκεια πολιτικό περιεχόμενο».

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: