Άδωνις Γεωργιάδης: Η επιλογή της Άννας Διαμαντοπούλου για τον ΟΟΣΑ είναι λαμπρή

Άδωνις Γεωργιάδης: Η επιλογή της Άννας Διαμαντοπούλου για τον ΟΟΣΑ είναι λαμπρή

«Λαμπρή» χαρακτηρίζει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης την επιλογή του πρωθυπουργού να προτείνει την Άννα Διαμαντοπούλου για τη θέση της γενικής γραμματέως του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.
Σε ένα μακροσκελές κείμενο που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό το Facebook το μέλος της κυβέρνησης γράφει μεταξύ άλλων πως «ήμουν βουλευτής του ΛΑΟΣ όταν ο Γιώργος Καρατζαφέρης με τοποθέτησε στην διακομματική επιτροπή για την Μεταρρύθμιση της Ανωτάτης Παιδείας στην δεύτερη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή υπό τον τότε υπουργό Άρη Σπηλιωτόπουλο. Η τότε κυβέρνηση είχε στο φορτίο της ήδη την μεγάλη μεταρρύθμιση της κας Μαριέττας Γιαννάκου, πάνω στην οποία στηρίχθηκε και της Άννας Διαμαντοπούλου, αλλά σε μια προσπάθεια ηρεμίας είχε προσπαθήσει να επιτύχει διακομματική συναίνεση. Εκεί γνώρισα για πρώτη φορά την κα Διαμαντοπούλου και από την αρχή εντυπωσιάστηκα. Περίμενα να ακούσω τις γνωστές πολιτικάντικες κοινοτυπίες αλλά αντιθέτως άκουγα μια λογική πολιτικό με απόψεις σοβαρές».
Μάλιστα συνοδεύει την ανάρτησή του και με ένα βίντεο από την εποχή που η κ. Διαμαντοπούλου ήταν υπουργός Παιδείας και έκανε για εκείνον μια τιμητική αναφορά.
Το πλήρες κείμενο της ανάρτησης του υπουργού έχει ως εξής:
«Για την Άννα Διαμαντοπούλου
Μεγάλος θόρυβος σηκώθηκε με την ανακοίνωση της υποστήριξης από τον Πρωθυπουργό στην υποψηφιότητα της κας Άννας Διαμαντοπούλου για την Προεδρία του ΟΟΣΑ. Πέραν των πολιτικών και παραπολιτικών σχολίων δύο ήταν οι βασικές αναφορές:
Α) ότι πάλι ο Κυριάκος «βόλεψε» μία αποτυχημένη πρώην Υπουργό και μάλιστα από το ΠΑΣΟΚ και
Β) το έκανε διότι δεν είχε η δική του Παράταξη κανέναν άξιο και τρέχει σε άλλους πολιτικούς χώρους για μία τόσο σπουδαία θέση.
Αμφότερα τα επιχειρήματα είναι όχι απλώς ανόητα αλλά κάτι περισσότερο, λανθασμένα.
Πρώτον δεν την βόλεψε πουθενά, η κα Διαμαντοπούλου πρέπει να εκλεγεί, εν μέσω πολλών άλλων υποψηφίων, σε μια πολύ δύσκολη και ανταγωνιστική εκλογική διαδικασία. Αν τα καταφέρει μπράβο της η Ελλάδα κερδίζει μία σπουδαία θέση που ποτέ δεν είχε, αν όχι τότε πώς την βόλεψε ο Κυριάκος;…αμφιβάλλω αν όσοι τα λένε έχουν καν καταλάβει ότι πρέπει πρώτα να εκλεγεί και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο.
Δεύτερον η πολιτική της καταγωγή από τον Χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας ενώ προτείνεται από μια Κεντροδεξιά Κυβέρνηση, αυξάνει κατά πολύ τις πιθανότητες της εκλογής της καθώς είναι λογικό να μπορεί να συγκεντρώσει ψήφους και από τις δύο πολιτικές ομάδες σε μία…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: