ΑΕΚ: Είσαι με τα καλά σου, Δέδα;

ΑΕΚ: Είσαι με τα καλά σου, Δέδα;

Ήθελα και το είχα βάλει στην ατζέντα μου το μεσημέρι του Σαββάτου να ροβολήσω κατά Τσουκλίδι μεριά και να παρακολουθήσω τη συνέντευξη Τύπου του Στέφανου Δέδα, που ήταν πολλώ λογιώ ιστορική, αλλά κάτι μου έτυχε και δεν πρόκανα.

Ήταν εκ προοιμίου τέτοια, ιστορική μαθές, για δυο λόγους και το καλό τρίτωσε στη διάρκεια της. Καλό, κακό, θα φανεί!

Αυτή ήταν η πρώτη συνέντευξη Τύπου του λεγάμενου με την ιδιότητα του προπονητή της ΑΕΚ. Ένα το κρατούμενο.

Αυτή επίσης ήταν η πρώτη συνέντευξη Τύπου ενός προπονητή στο καινούργιο σπιτικό της ομάδας που θέλει βαθμιαία να το μετατρέψει σε παλάτι, σε κάστρο και τα συναφή. Δυο τα κρατούμενα.

Έλα όμως που το έργο είχε και συνέχεια, διότι προϊούσης της διαδικασίας, ο… στόμας του Δέδα ξεφούρνισε κάτι που μοιάζει ασυνήθιστο για το ελληνικό προπονητικό εθιμικό δίκαιο και πάντως σηκώνει θαυμαστικά στην εκφορά του προπονητής…

Προτεραιότητα μου η επίθεση

Προτεραιότητα μου, λέει, είναι η επίθεση. Εδά μάλιστας, κατά πως λέει σε τέτοιες περιπτώσεις και ο Ψαραντώνης!

O Δέδας είπε κάτι που οι περισσότεροι προπονητές ενδέχεται να το έχουν στο μυαλό τους, αλλά όπως έλεγε το 2014 ο (τότε συνεργάτης του Φώτη Κατσικάρη στην Εθνική ομάδα) Δημήτρης Πρίφτης δεν το αφήνουν να βγει από το στόμα τους,

Τότε η υπόθεση δεν αφορούσε το (κατά το μάλλον ή ήττον επιθετικογενές) στιλ παιχνιδιού, αλλά το πού θα μπορούσε να φτάσει η ελληνική ομάδα. Έφτασε αήττητη (5-0) μέχρι τους 16 κι εκεί μας τσαλαπάτησαν οι Σέρβοι!

Το Σάββατο λοιπόν ο νεόκοπος προπονητής της ΑΕΚ, που παλιννόστησε στα πάτρια εδάφη μετά από δέκα χρόνια στην ξενιτιά, τόλμησε να βάλει σε προτεραιότητα την επίθεση έναντι της άμυνας και μένει να φανεί πώς θα του κάτσει αυτή η επιλογή.

Η ίντριγκα της λογικής του

Προφανώς δεν θέλει να φτιάξει και να παρουσιάσει μια ομάδα που θα παίζει μονάχα στη μια πλευρά του γηπέδου και θα εμφορείται από τη λογική του “όσα βάλουμε κι όσα φάμε”, αλλά η υπόθεση σε κάθε περίπτωση είναι ασυνήθιστη, τουλάχιστον ως εξαγγελία, έχει ενδιαφέρον και παράγει ίντριγκα.

Ο Δέδας εξήγησε με σαφήνεια το σκεπτικό του που αντίκεται σε εκείνο του μέντορα του και πρώην προπονητή της ΑΕΚ, Γιούρι Ζντοβτς ο οποίος ήταν σεσημασμένος από την εποχή της καριέρας του εντός παιδιάς, για την έμφαση και την εμμονή του στην άμυνα. “Ξανθό σκυλί”, γαρ.

Τα πρώτα πειστήρια

Αυτά που είπε ο εκ Κιλκίς ορμώμενος προπονητής τα έχει μαρτυρήσει από πριν η ΑΕΚ με τα αποτελέσματα της στα πρώτα δυο φιλικά ματς, τα οποία ασφαλώς δεν προκαταβάλλουν τι θα συμβεί και στα επίσημα….

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: