ΑΕΚ: Στην OPAP ARENA ο Λαπόρτα, φιλοξενούμενος του Μελισσανίδη (Photos)

ΑΕΚ: Στην OPAP ARENA ο Λαπόρτα, φιλοξενούμενος του Μελισσανίδη (Photos)

ΑΕΚ: Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Ζοάν Λαπόρτα προσκεκλημένος απ’ τον Δημήτρη Μελισσανίδη – Η επίσκεψη στην OPAP ARENA – «ΑΕΚ όπως Μπάρτσα, παραπάνω από ένα κάμπ»!

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Ζοάν Λαπόρτα. Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα έχει έρθει στη χώρα μας, προσκεκλημένος του Δημήτρη Μελισσανίδη. Μάλιστα τις επόμενες μέρες θα φιλοξενηθεί στο σκάφος του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ ΑΕΚ, ταξιδεύοντας στις ελληνικές θάλασσες.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην χώρα, δε γινόταν να μην επισκεφθεί την OPAP ARENA η οποία και ετοιμάζεται για τα εγκαίνιά της σε περίπου μία εβδομάδα. Έτσι την Πέμπτη (22/9) ο κ. Λαπόρτα μαζί με τον κ. Μελισσανίδη πήγαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Εκεί ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους του νεόκτιστου γηπέδου και δεν έκρυψε τον εντυπωσιασμό του για όσα αντίκρισε. Παράλληλα, έκανε και δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΕΚ, συνδέοντας τις καταβολές της Μπαρτσελόνα και της Ένωσης, σχολιάζοντας πως και οι δύο ομάδες είναι κάτι παραπάνω από ένα κλαμπ!

Οι δηλώσεις του Ζοάν Λαπόρτα στο aekfc.gr:

– Πρόεδρε ποιες είναι οι εντυπώσεις σας, από το νέο γήπεδο;

«Βρίσκομαι στην Ελλάδα και είχα την τιμή να δεχθώ την πρόσκληση του κυρίου Μελισσανίδη να πάρω μια γεύση από αυτό το πανέμορφο στάδιο. Ένα νέο στάδιο που νομίζω σε μια εβδομάδα θα ανοίξει για τον κόσμο. Νιώθω ενθουσιασμένος, γιατί είναι ένα πολύ καλοσχεδιασμένο γήπεδο, με πολύ καλή θέαση από όλα τα σημεία και η ακουστική επίσης είναι εντυπωσιακή. Πρέπει να πω συγχαρητήρια».

– Οι ισχυροί ιστορικοί συμβολισμοί είναι κοινό στοιχείο της ΑΕΚ και της Μπαρτσελόνα;

«Πρώτα απ’ όλα, αυτή τη στιγμή ανακαινίζουμε το γήπεδό μας και θέλω να επισκέπτομαι στάδια προκειμένου να μάθω πράγματα. Είμαι ευγνώμων που με κάλεσε εδώ ο Δημήτρης (σ.σ. Μελισσανίδης). Γνωρίζω την ιστορία της ΑΕΚ και είναι ένα κλαμπ με ένα υπόβαθρο. Έχει αυτό το κοινό με τη Μπαρτσελόνα. Συνηθίζουμε να λέμε ότι η Μπαρτσελόνα είναι κάτι παραπάνω από ένα κλαμπ, δεν είναι ένα σλόγκαν είναι μια διακήρυξη των αρχών μας. Εκπροσωπούμε τη χώρα μας σε υψηλό επίπεδο και ταυτόχρονα έχουμε μια πολύ ισχυρή δέσμευση προς την κοινωνία. Μου αρέσει πολύ το υπόβαθρο της ΑΕΚ. Ότι προέρχεται από τους πρόσφυγες που ήρθαν στην Αθήνα από την Κωνσταντινούπολη και ίδρυσαν τον σύλλογο το 1924. Έχω μάθει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για την ομάδα και είμαι σίγουρος ότι αυτή η επίσκεψη είναι η αρχή μιας καλής σχέσης μεταξύ των δύο κλαμπ».

-Σε μια εποχή που το ποδόσφαιρο εμπορευματοποιείται όλο και περισσότερο, πόσο σημαντικό…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: onsports.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: