Αφγανιστάν: «Απαλλοτρίωσαν» αμερικανικά όπλα και πλέον οι Ταλιμπάν έχουν πολεμική αεροπορία ισχυρότερη από πολλές χώρες του ΝΑΤΟ!

Αφγανιστάν: «Απαλλοτρίωσαν» αμερικανικά όπλα και πλέον οι Ταλιμπάν έχουν πολεμική αεροπορία ισχυρότερη από πολλές χώρες του ΝΑΤΟ!

Η ανάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν και η ατιμωτική αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων έχει πολλαπλά οφέλη για τους ακραίους τζιχαντιστές, αφού καταλαμβάνοντας την μία βάση μετά την άλλη, έπεφτε στα χέρια τους εξοπλισμός εκατομμυρίων δολαρίων με αποτέλεσμα σήμερα, να έχουν φτάσει στο σημείο να έχουν περισσότερη αεροπορική ισχύ από το ένα τρίτο των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ!
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η Daily Μail οι Ταλιμπάν πλέον κατέχουν ελικόπτερα και αεροσκάφη που θα ζήλευαν πολλές χώρες και ορισμένα από αυτά ήδη τα αξιοποιούν προκειμένου να αποδεκατίσουν κάθε θύλακα αντίστασης στο Αφγανιστάν. Χαρακτηριστικό είναι ότι τους τελευταίους μήνες, οι τζιχαντιστές κατέλαβαν 10 μεγάλα αεροδρόμια από το Μπαγκράμ έως το Μαζάρ-ι-Σαρίφ και χρησιμοποίησαν ένα ελικόπτερο Black Hawk αξίας 6 εκατομμυρίων δολαρίων στον αγώνα τους ενάντια στην αντίσταση στην κοιλάδα Παντζσίρ.

Οι ηγέτες των Ταλιμπάν φέρονται μάλιστα να διέταξαν τα στρατεύματά τους να κυνηγήσουν πιλότους από τη διαλυμένη πλέον Αφγανική Πολεμική Αεροπορία, προκειμένου να τους αξιοποιήσουν στο να πιλοτάρουν τα ελικόπτερα και τα μαχητικά τα οποία είναι τελευταίας τεχνολογίας, καθώς αυτοί έχουν συμμετάσχει σε δαπανηρά προγράμματα εκπαίδευσης πτήσεων από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους.

Από τα 167 αεροσκάφη που εκμεταλλευόταν συνολικά η Αφγανική Πολεμική Αεροπορία , συμπεριλαμβανομένων 108 ελικοπτέρων και 59 αεροπλάνων, σύμφωνα με επίσημη επιθεώρηση της αμερικανικής κυβέρνησης στις 30 Ιουνίου οι Ταλιμπάν έχουν στα χέρια τους πλέον 48. Ο αριθμός αυτός προκύπτει από την μία, από την εναπόθεση 46 αεροσκαφών (συμπεριλαμβανομένων 24 ελικοπτέρων) στο Ουζμπεκιστάν και από τα 73 αεροσκάφη από την άλλη, τα οποία οι Αμερικανοί κατέστησαν αδρανή για να μην πέσουν στα χέρια των Ταλιμπάν.
Παρ ‘όλα αυτά, οι Ταλιμπάν διαθέτουν περισσότερη αεροπορική δύναμη από το ένα τρίτο των μελών του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων της Αλβανίας, της Βοσνίας, της Εσθονίας, της Ισλανδίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, του Λουξεμβούργο, του Μαυροβουνίου, της Βόρειας Μακεδονίας και της Σλοβενίας.

Δείτε βίντεο:

Δείτε την κατάταξη των χωρών του ΝΑΤΟ και την σύκριση με τους Ταλιμπάν.

Δεν είναι σαφές πόσοι πρώην πιλότοι της Αφγανικής Αεροπορίας κατάφεραν να στρατολογήσουν οι Ταλιμπάν, ωστόσο, ένα βίντεο που εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτόν τον μήνα έδειξε μια ομάδα μαχητών που πετούσαν με ρωσικής κατασκευής αεροσκάφος Mi-17.

Ένα άλλο σήμερα, έδειξε ένα Black Hawk να κατευθύνεται…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: