Αφγανιστάν – Νεκροί και τραυματίες από πυρά Ταλιμπάν | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Αφγανιστάν – Δύο νεκροί πολίτες από πυρά Ταλιμπάν – Πάνω από δέκα οι τραυματίες

Ούτε 24 ώρες δεν έχουν περάσει από τη συνέντευξη Τύπου των Ταλιμπάν, στην οποία ο εκπρόσωπος του καθεστώτος, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, διαβεβαίωνε πως το Αφγανιστάν είναι μια ασφαλής χώρα, και οι πρώτοι νεκροί από πυρά τους είναι γεγονός.

«Υπάρχει πλήρης ασφάλεια σε όλη τη χώρα. Θα έχουμε όλο και περισσότερη ασφάλεια μέρα με τη μέρα. Δεν θέλουμε να φύγει κανείς από τη χώρα», σημείωνε χαρακτηριστικά ο Μουτζαχίντ ενώπιων των δημοσιογράφων. Ωστόσο, τα λόγια αυτά δεν ήταν παρά «στάχτη στα μάτια» της διεθνούς κοινότητας.

Το δάσος που (δεν) αγαπήσαμε

Οι πρώτες πράξεις βίας δεν άργησαν να  έρθουν. Μαχητές άνοιξαν σήμερα πυρ εναντίον μιας ομάδας διαδηλωτών στη Τζαλαλαμπάντ, την πέμπτη μεγαλύτερη πόλη του Αφγανιστάν. Ο λόγος; Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα απαιτούσαν να επιστρέψουν τη σημαία του Αφγανιστάν στα γραφεία τους.

Στα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου φαίνονται οι διαδηλωτές να κυματίζουν την εθνική σημαία του Αφγανιστάν στους δρόμους. Τότε οι Ταλιμπάν ανοίγουν πυρ εναντίον τους σκοτώνοντας δύο πολίτες και τραυματίζοντας τουλάχιστον δέκα.

Οι ταινίες της εβδομάδας – Oικογενειακές υποθέσεις και καλές επανεκδόσεις
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Αφγανιστάν - Νεκροί και τραυματίες από πυρά Ταλιμπάν | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: