Αφγανιστάν: Βίντεο – γροθιά στο στομάχι | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Αφγανιστάν – Βίντεο από το αεροδρόμιο της Καμπούλ ραγίζει καρδιές – Παρέδωσαν κοριτσάκι σε στρατιώτη για να το σώσουν

Οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το Αφγανιστάν πραγματικά συγκλονίζουν.

Σήμερα, ένα βίντεο από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, καταφέρνει να αποτυπώσει ίσως με τη μεγαλύτερη δυνατή ενάργεια τον τρόμο που βιώνουν οι πολίτες της χώρας.

Η Ελλάδα ξέμεινε από οξυγόνο

Στα λίγα δευτερόλεπτα της διάρκειάς του, βλέπουμε τους παρευρισκόμενους να σηκώνουν ένα μικρό κοριτσάκι πάνω από τον ψηλό τοίχο και να το παραδίδουν στα χέρια ενός αμερικανού στρατιώτη.

Η στιγμή αυτή, που αποτυπώθηκε από κάμερα κινητού και κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα προκαλώντας σοκ και συγκίνηση, καταφέρνει να συλλάβει την απελπισία που επικρατεί μεταξύ πολλών Αφγανών, καθώς φοβούνται τι θα φέρει για τη ζωή τους η επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία.

Χιλιάδες άνθρωποι επιχειρούν να φτάσουν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, με την ελπίδα να καταφέρουν να επιβιβαστούν σε κάποια από τις πτήσεις επιβατικών και στρατιωτικών αεροπλάνων που φεύγουν για το εξωτερικό.

Όμως μέσα στο χάος που επικρατεί, ορισμένοι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί σοβαρά, καταπλακωμένοι από άλλους, πανικόβλητους συνανθρώπους τους. Ένοπλοι Ταλιμπάν πυροβολούν στον αέρα για να ελέγξουν τα πλήθη.

Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται επίσης στο σημείο, προκειμένου να διατηρηθεί ο έλεγχος του αεροδρομίου μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκένωση της χώρας από πολίτες άλλων χωρών και Αφγανούς.

Ταυτόχρονα, ο αμερικανικός στρατός ολοκληρώνει την αποχώρησή του από το Αφγανιστάν μετά από 20 χρόνια πολέμου, ενώ οι Ταλιμπάν καταλαμβάνουν σαν αστραπή το ένα τμήμα της χώρας μετά το άλλο.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν το κοριτσάκι του βίντεο θα επανενωθεί στην άλλη πλευρά του τείχους με την οικογένειά του ή αν οι οικείοι του το παρέδωσαν στους στρατιώτες με την ελπίδα να το σώσουν από τους Ταλιμπάν, βρίσκοντάς της μια θέση σε κάποια πτήση προς το εξωτερικό.

Σε ξεχωριστό βίντεο, επίσης τραβηγμένο μέσα από το πλήθος των εκατοντάδων ανθρώπων που ελπίζουν να περάσουν εντός του αεροδρομίου, μια γυναίκα διακρίνεται να σκαρφαλώνει στον τοίχο. Αφγανιστάν: Βίντεο - γροθιά στο στομάχι | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Από τη στιγμή που κατέλαβαν την Καμπούν, οι αξιωματούχοι των Ταλιμπάν προσπαθούν να διαβεβαιώσουν τους Αφγανούς και τις ξένες δυνάμεις ότι δεν θα επιδιώξουν εκδίκηση εναντίον των πρώην εχθρών τους και θα σεβαστούν τα δικαιώματα των γυναικών και των κοριτσιών στο πλαίσιο του ισλαμικού νόμου.

Όμως πολλοί…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: