Αγαπητή μαμά που έχεις δύο παιδιά: Όλα θα γίνουν πιο εύκολα πριν το αντιληφθείς

Αγαπητή μαμά που έχεις δύο παιδιά: Όλα θα γίνουν πιο εύκολα πριν το αντιληφθείς

Το έχεις. Πιστεύω πολύ σε εσένα. Όλα θα γίνουν πιο εύκολα… Όχι σε έναν χρόνο, όχι σε έξι μήνες, αλλά τον επόμενο μήνα. Την άλλη εβδομάδα. Αύριο.
Μία από τις καλύτερές μου φίλες απέκτησε το δεύτερο παιδί της πριν δύο εβδομάδες. Και ενώ είμαι και εγώ μητέρα δύο παιδιών, είναι απίστευτο πόσα πολλά μπορούν να σε διδάξουν αυτοί οι έξτρα δύο μήνες. Και λέω έξτρα μήνες, γιατί εγώ απέκτησα το δεύτερο παιδί μου πριν δυο μήνες και έμαθα πολλά.
Ανακάλυψα ότι εκείνες οι μαμάδες που το έχουν περάσει, τείνουν να εστιάζουν στα πράγματα που γίνονται καλύτερα καθώς ο καιρός περνά. “Απλά βγάλτα πέρα τον πρώτο χρόνο και όλα θα αρχίσουν να μοιάζουν καλύτερα. Ναι, ακούγεται πολύς ο καιρός”.
Καλά μου ακούγονται όλα αυτά, αλλά για εγώ -χρειάζομαι να ακούσω τα πράγματα ότι θα γίνουν καλύτερα, σύντομα. Όπως, αρκετά γρήγορα. Αύριο. Την επόμενη εβδομάδα. Σε δύο εβδομάδες. Ίσως σε ένα μήνα, άντε δύο το πολύ.

Χρειάζομαι κάποιον να μου πει ότι κάπου υπάρχει ένα φως εκεί στην γωνία και να με διαβεβαιώσει ότι δεν βρίσκομαι μακριά από αυτό το φως. Γι’ αυτό βρίσκομαι και εγώ εδώ τώρα φίλη μου. Για να σου πω αυτά που θες να ακούσεις. Όπως ήθελα να τα ακούσω και εγώ.
Σε αυτές τις πρώτες εβδομάδες, δεν μπορείς να δεις μπροστά για το πώς θα μοιάζει ένας χρόνος ή έξι μήνες. Κάποιες μέρες, ακόμη και η ιδέα του “αύριο” είναι τρομακτική. Ξέρω ότι όλα θα περάσουν γρήγορα, αλλά όταν το ζεις, όταν είναι η καθημερινότητά σου, το δικό σου τώρα, τότε μετράς κάθε ώρα και αναρωτιέσαι πώς θα τα βγάλεις πέρα την επόμενη ώρα που θα ακολουθήσει.
Έτσι αγαπημένη μου και γλυκιά φίλη: Ορίστε. Είμαι εδώ. Μόνο οκτώ ή περισσότερες εβδομάδες μπροστά από εσένα και είμαι εδώ για να σου πω ότι όλα θα γίνουν πιο εύκολα. Τον επόμενο μήνα θα γίνουν πιο εύκολα. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν πιο εύκολα. Όλα θα γίνουν πιο εύκολα.

Θέλω να ξέρεις ότι σε μερικές εβδομάδες από τώρα, τα πράγματα θα αλλάξουν. Κάποια από αυτά θα αλλάξουν αύριο. Κάποια από αυτά θα αλλάξουν σε μερικές ημέρες ή σε μερικές εβδομάδες. Κάποια άλλα πράγματα; Απλά χρειάζονται ακόμη έναν μήνα ή και πιο πολύ. Απλά κάνε για λίγο, υπομονή. Δεν είναι πολύ μακριά οι καλύτερες μέρες. Στο υπόσχομαι.
Ξέρω ότι αντιμετωπίζεις φυσικό πόνο αυτή τη στιγμή. Ξέρω ότι είσαι αγχωμένη για να αρχίσεις να νιώθεις ο εαυτός σου ξανά. Υπήρξες από εκείνες τις θαυμάσιες και δυνατές έγκυες που οι άνθρωποι κοίταζαν και σχολίαζαν για το πώς κατάφερνε να κουμαντάρει το νηπιάκι της, να κλείνει το καρότσι και να το βάζει στο λεωφορείο με την κοιλιά στο στόμα. Τώρα είναι όλα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: mothersblog.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: