Αγορά Rafale: Οι απαντήσεις για τον “τσουχτερό” λογαριασμό και τα λάθη που έγιναν

Αγορά Rafale: Οι απαντήσεις για τον "τσουχτερό" λογαριασμό και τα λάθη που έγιναν

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

https://www.etsy.com/listing/804994360/bracelet-handmade-women-gold-plated

Αγορά Rafale: Οι απαντήσεις για τον "τσουχτερό" λογαριασμό και τα λάθη που έγιναν

To δημοσίευμα του Militaire.gr για την αγορά ακόμη 30 μαχητικών αεροσκαφών Rafale από την Αίγυπτο και η σύγκριση του κόστους με τα ελληνικά Rafale, προκάλεσε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και πάρα πολλά σχόλια. Όπως συμβαίνει πάντα τα περισσότερα προέρχονται από αναγνώστες που θέτουν νέα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις ,ακόμη και αμφισβητώντας πληροφορίες που δημοσιεύουμε. Αυτή είναι η υγιής αντίδραση ενός μέσου ανθρώπου που λειτουργεί με την απλή λογική. Υπήρξαν και οι θλιβεροί “μπατριώτες” οι οποίοι έχουν πολύ ψηλά τη “σημαία”…Την πλαστική κομματική, γιατί αυτό που προέχει γι΄ αυτούς δεν είναι η χώρα αλλά το…ποιος την κυβερνά.

Θέτοντας λοιπόν τα ερωτήματα των αναγνωστών σε ειδικούς λάβαμε απαντήσεις .

Να υπενθυμίσουμε ότι η θέση μας για τα Rafale είναι όχι απλά θετική…Εδώ και 20 χρόνια αρθρογραφούσαμε για τα συγκεκριμένα μαχητικά αεροσκάφη εκφράζοντας την απορία ,γιατί η Ελλάδα δεν τα εξετάζει ως λύση! Τα ΄φερε έτσι η ζωή και τώρα κάποιοι απ΄ όσους χαμογελούσαν ειρωνικά τρέχουν να τα παραγγείλουν.

Πρώτα απ΄ όλα βέβαια να μη ξεχνάμε το προφανές: η Ελλάδα έχει παραγγείλει 18 Rafale από τα οποία τα 12 είναι ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ. Η κυβέρνηση διέρρευσε ότι ενδέχεται να αγοράσει ακόμη 6 μαχητικά. Συνεπώς μπορεί να φθάσουμε στα 24 αεροσκάφη. Κόστος 3,3 δις.

Η Αίγυπτος θα αγοράσει 30 καινούργια Rafale .Κόστος 3,9 δις.

Ας απαντήσουμε στα ερωτήματα με τις απαντήσεις που μας δόθηκαν:

1. Είναι δεδομένη η αγορά των 6 επιπλέον Rafale;
“Η πληροφορία έγινε πρωτοσέλιδο σε άκρως φιλοκυβερνητική κυριακάτικη εφημερίδα. Δεν διαψεύστηκε από κανέναν. Συνεπώς όλα δείχνουν ότι ισχύει. Η αγορά επιπλέον Rafale είχε επισημανθεί από την ανακοίνωση της αγοράς των 18 αεροσκαφών. Έμπειροι αεροπόροι φώναζαν από τότε ότι πρέπει να αγοραστούν ίσως και 18 ακόμη Rafale. Κι όμως η κυβέρνηση δεν έδωσε καμία σημασία με αποτέλεσμα να έχει συμβεί τα εξής απίθανα για τη χώρα και την ΠΑ:

Στην αρχική σύμβαση δεν υπάρχει καν άρθρο για δικαίωμα προαίρεσης προμήθειας αριθμού αεροσκαφών . Συνεπώς αν η κυβέρνηση επιβεβαιώσει την πληροφορία που διέρρευσε, θα πρέπει να ξέρει ότι απαιτείται τροποποίηση της αρχικής σύμβασης ή σύναψη νέας!
Το ερώτημα είναι γιατί αυτά δεν είχαν προβλεφθεί από την αρχή και λίγους μήνες μετά εμφανίζεται η απαίτηση για πρόσθετα αεροσκάφη. Δείχνει ότι οι επιλογές δεν γίνονται με επιχειρησιακά κριτήρια και κάποιος θα πρέπει να μας εξηγήσει ποια είναι τα κριτήρια.

Αν είχαμε παραγγείλει 24 αεροσκάφη από την αρχή θα είχαμε επιτύχει καλύτερους όρους και περισσότερες πιθανότητες θα υπήρχαν για συμμετοχή της Ελληνικής βιομηχανίας στο πρόγραμμα που τώρα το “κοιτάει με το κυάλι”.

2. Τι συμβαίνει με τις τιμές αγοράς των Rafale για Ελλάδα και Αίγυπτο;

Σε ότι αφορά τιμές:
Μέχρι τώρα έχουμε για την Ελλάδα 3 συμβάσεις, προμήθειας αεροσκαφών, όπλων & FOS ύψους 2,5 δις Ευρώ. Κάθε καινούργιο αεροσκάφος σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της Dassault κοστίζει 100 εκατομμύρια Ευρώ (fly away) . Στο πρόγραμμα πρέπει να προστεθεί και ο εξοπλισμός αποστολής (role equipment ) & ανταλλακτικά αρχικής υποστήριξης για τα 6 νέα αεροσκάφη & ενδεχομένως κάποιες πρόσθετες συσκευές επίγειας…

Ποιοτική & Οικονομική VoIP Τηλεφωνία
Source link

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: