Αιμορροΐδες στην εγκυμοσύνη: Πώς θα τις αντιμετωπίσετε (εικόνες)

Αιμορροΐδες στην εγκυμοσύνη: Πώς θα τις αντιμετωπίσετε (εικόνες)

Οι αιμορροΐδες είναι οιδηματώδεις φλέβες στη περιοχή του ορθού και συχνά κατά τη κύηση συμπίπτουν χρονικά με την εμφάνιση κιρσών στα κάτω άκρα.

 

Η εμφάνιση των αιμορροΐδων έχει σχετιστεί με διάφορους παράγοντες, με κυριότερη τη δυσκοιλιότητα, στη περίπτωση της εγκυμοσύνης όμως, βασική αιτία θεωρείται η αύξηση του μεγέθους της μήτρας που με τη σειρά της ασκεί πίεση στη κάτω κοίλη φλέβα.

Μετά την 25η εβδομάδα της κύησης η μήτρα είναι πια αρκετά μεγάλη ώστε να πιέζει την κάτω κοίλη φλέβα παρεμποδίζοντας τη ροή του αίματος.

Αυτό έχει ως συνέπεια το αίμα να λιμνάζει στις φλέβες, αυτές να διευρύνονται και τελικά να εμφανίζονται αιμορροΐδες στο ορθό και κιρσοί στα κάτω άκρα.

Οι αιμορροΐδες διακρίνονται σε εσωτερικές και εξωτερικές ανάλογα με την εντόπισή τους εντός ή εκτός του πρωκτού. Οι εσωτερικές συνοδεύονται από απώλεια αίματος, ενώ μπορεί να προβάλλουν έξω από τον πρωκτό κατά τη διάρκεια της αφόδευσης, αλλά επανέρχονται στη θέση τους με το πέρας της κένωσης.

Οι εξωτερικές, προκαλούν πόνο, αίσθημα καύσου και κνησμό, ενώ υπάρχει απώλεια αίματος. Στη περίπτωση που εμφανιστεί θρόμβωση, η κύρια επιπλοκή τους, τότε ο πόνος γίνεται ιδιαίτερα έντονος.

Η δυσκοιλιότητα, οι ορμονικές αλλαγές και η διαταραχή του κυκλοφορικού συστήματος κατά τη διάρκεια κύησης, καθιστούν σχεδόν βέβαιη την εμφάνιση των αιμορροΐδων στη πλειοψηφία των εγκύων γυναικών.

Οι μέλλουσες μητέρες μπορούν να υιοθετήσουν κάποιες συνήθειες που θα αμβλύνουν τη συμπτωματολογία των αιμορροΐδων.

Δείτε ποιες είναι αυτές:

Εαν θελετε να τα μαθαίνετε όλα για την Υγεία κάνετε like ΕΔΩ ►

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: onmed.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: