Αισιοδοξία στα χρηματιστήρια -Συνεχίζει με κέρδη το ΧΑ

Ανεμος αισιοδοξίας πνέει σήμερα στις αγορές μετοχών και ομολόγων καθώς από τα μέτωπα της ενέργειας και του πληθωρισμού έρχονται “καλά νέα”: Η τιμή του φυσικού αερίου πέφτει στα προ πολέμου Ουκρανίας επίπεδα, ενώ η Eurostat και η γερμανική στατιστική υπηρεσία αναμένεται να ανακοινώσουν στοιχεία που δείχνουν σημαντική επιβράδυνση πληθωρισμού, απομακρύνοντας το ενδεχόμενο νέας αύξησης επιτοκίων της ΕΚΤ το επόμενο τρίμηνο.

Σε ανοδική τροχιά κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, οι βασικοί δείκτες του ΧΑ και οι τιμές των ομολόγων της Ευρωζώνης. Ο DAX και ο γαλλικός CAC40 κερδίζουν περίπου 1,30%, ο FT100 του Λονδίνου πραγματοποιεί άλμα +2%, στο ΧΑ ο ΓΔ ενισχύεται κατά 0,75%.

Συνεχίζεται το ράλι των ομολόγων της Ευρωζώνης, με τις αποδόσεις να υποχωρούν κατά 6-10 μονάδες βάσης και τα ελληνικά να ακολουθούν την κούρσα. Ακόμη πιο χαμηλά η τιμή του φυσικού αερίου (-1,7% στα 75,7 ευρώ) και του αργού πετρελαίου (μπρεντ -1,2% στα 84,9 δολάρια).

Στο ΧΑ οι προοπτικές βελτιώνονται, καθώς η αγορά φαίνεται να έχει αποτιμήσει λίγο-πολύ τους κινδύνους και το πολιτικό-εκλογικό ρίσκο. Η βραχυμεσοπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική – ενισχύεται μάλιστα καθώς οι βασικοί δείκτες υπερβαίνουν σημαντικές αντιστάσεις, οδεύοντας προς τα υψηλά 12μήνου.

Μετοχές και δείκτες

Αναλυτές και χρηματιστηριακοί παράγοντες εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συνέχεια, αν και θεωρούν πιθανή μιά μικρή πρόσκαιρη διόρθωση όταν ο ΓΔ βρεθεί αντιμέτωπος με τις 950 μονάδες..

Προς το παρόν ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 941,8 μονάδες με άνοδο 0,60%, έχοντας σημειώσει υψηλό ημέρας +0,80% στις 943,63. 

Ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης κερδίζει 0,72% στις 2.282 μονάδες. Οριακά (+0,08%) ενισχύεται ο δείκτης των mid caps.

Ο τραπεζικός δείκτης πήγε  μέχρι +1,35% και τώρα καταγράφει κέρδη 1%. Συνεχίζεται το ράλι ανάκαμψης της Attica Bank  με +5%. Ακολουθούν Πειραιώς +1,7%, Eurobank και Alpha +1,1%, Εθνική +0,5%. Στο κόκκινο η Τρ. Ελλάδος (-0,6%), 

Θετική εικόνα και στο ταμπλό των εμποροβιομηχανικών και λοιπών blue chips. Στις πρώτες θέσεις ΔΕΗ +3,1%, Ελλάκτωρ +2,6%, Σαράντης +2,1%, ΟΛΠ +1,7%, ΕΛΠΕ και Motor Oil +1,5%, Lamda +1%.

Μόνον 7 από τις 21 μετοχές βρίσκονται στο κόκκινο, με μικρές απώλειες.Autohellas -1%, Coca-Cola -0,6%, ΕΥΔΑΠ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ -0,4%.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, ξεχωρίζει και σήμερα ο Αβαξ με άνοδο 2,4% και μεγάλο όγκο συναλλαγών.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: