Ακάρ: Κανένα σχέδιο στη Μεσόγειο δεν είναι βιώσιμο χωρίς την Τουρκία | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Ακάρ – Κανένα σχέδιο στη Μεσόγειο δεν είναι βιώσιμο χωρίς την Τουρκία

Για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο μίλησε εκ νέου ο Χουλουσί Ακάρ. Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας τόνισε ότι κανένα σχέδιο στη συγκεκριμένη περιοχή, στο οποίο δεν παίρνουν μέρος η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι, δεν μπορεί να είναι βιώσιμο.

Ο Ακάρ μίλησε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Άγκυρα με αφορμή την «Ημέρα των Βετεράνων». Στην ομιλία του ο Τούρκος υπουργός είπε ότι «συνεχίζονται με αποφασιστικότητα και επιμονή οι δραστηριότητες στη ξηρά, τον αέρα και τη θάλασσα για την προστασία των δικαιωμάτων, των ενδιαφερόντων και των συμφερόντων της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου και το Αιγαίο».

Εργα €2 δισ. για την κλιματική αλλαγή από το Ταμείο Ανάκαμψης

Η αναφορά του στα ελληνοτουρκικά

«Πιστεύουμε ειλικρινά πως τα προβλήματα μεταξύ μας με την γείτονα μας Ελλάδα, μπορούν να λυθούν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, με ειρηνικές μεθόδους, στο πλαίσιο των καλών γειτονικών σχέσεων και μέσω του αμοιβαίου διαλόγου. Και για αυτό καταβάλλουμε έντονη προσπάθεια.

Και στην Κύπρο που είναι εθνικός μας αγώνας πρέπει να ξέρουν και να δουν όλοι πως πλέον μοναδική λύση είναι δυο ανεξάρτητα κράτη που θα βασίζεται στην κυριαρχική ισότητα των δυο κρατών. Κανένα σχέδιο στην ανατολική Μεσόγειο, στο οποίο δεν παίρνουν μέρος η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι δεν μπορεί να είναι βιώσιμο», πρόσθεσε ο Ακάρ.

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι «ο ηρωικός τουρκικός στρατός» τάσσεται στο πλευρό των φίλων και αδερφών χωρών. Ανέφερε, επίσης, πως στο πλαίσιο αυτό συνεχίζονται αδιάκοπα οι στρατιωτικές εκπαιδεύσεις, οι βοήθειες και οι συμβουλευτικές δραστηριότητες στο Αζερμπαϊτζάν και στη Λιβύη και τόνισε ότι ο σκοπός τους είναι να συμβάλλουν στο να ζήσουν μέσα σε ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα οι φιλικές και αδερφικές χώρες.

Οι δηλώσεις του Ακάρ

Σμηναγός Ζερόμ Τουλ – «Τα drones είναι το μέλλον, ο άνθρωπος όμως θα παίρνει πάντα την τελική απόφαση»
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Ακάρ: Κανένα σχέδιο στη Μεσόγειο δεν είναι βιώσιμο χωρίς την Τουρκία | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: