Ακούω το κλικ και ξεκινάω!

Ακούω το κλικ και ξεκινάω!

Όταν ήμουν στην ηλικία της μικρής μου κόρης δεν υπήρχαν καν καθισματάκια αυτοκινήτου. Ή για να είμαι ακριβής, εγώ τουλάχιστον δεν τα θυμάμαι. Γιατί πολύ απλά, το πολύ που άκουγα από τη μαμά μου όταν μπαίναμε στο αυτοκίνητο ήταν: «Δέσποινα κατέβασε την ασφάλεια!». Τρακαρίσματα έγιναν. Ελάχιστα και ανώδυνα. Κι εγώ πλέον μεγάλωσα και αυτή τη στιγμή σας γράφω αυτές τις γραμμές. Δυστυχώς όμως υπάρχουν και περιπτώσεις που αφορούν σε τραγικά ατυχήματα στα οποία εμπλέκονταν και εξακολουθούν να εμπλέκονται μέχρι και σήμερα παιδιά που δεν ήταν σωστά ασφαλισμένα μέσα στο αυτοκίνητο. Αυτό ήταν και ο μεγαλύτερός μου εφιάλτης από τότε που έγινα μαμά… Η εμμονή μου με την ασφαλή οδήγηση, αλλά και την ασφαλή μεταφορά των παιδιών μου στο αυτοκίνητο αγγίζει τα όρια της υστερίας. Γιατί πολύ απλά, αν δεν ακούσω το κλικ ΔΕΝ ξεκινάω.
Ευτυχώς τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά μας, η τεχνολογία εξελίχθηκε από τότε που ήμουν εγώ παιδί και πλέον υπάρχουν καθίσματα που είναι πιο ασφαλή κι από την αγκαλιά της μαμάς… ή μάλλον πιο ασφαλή από οποιαδήποτε αγκαλιά μέσα στο αυτοκίνητο καθώς όπως πιθανά γνωρίζετε, το να έχεις στην αγκαλιά σου ένα μωρό ή ένα παιδί στο αυτοκίνητο εν κινήσει, είναι πιο ανόητη πράξη που μπορεί να κάνει κάποιος. Έχετε δει ποτέ πειραματικά βίντεο στο Youtube από τέτοια ελεγχόμενα ατυχήματα (crash tests) με κούκλες; Το παιδί που βρίσκεται στην αγκαλιά του μπαμπά ή της μαμάς μέσα στο αμάξι, σε περίπτωση ατυχήματος γίνεται αυτόματα «αερόσακος». Δε συνεχίζω άλλο!
Και πάμε στο σήμερα. Στο σύγχρονο σήμερα που οι γονείς είναι καλά ενημερωμένοι και προνοητικοί. Στο σήμερα που δε νοείται παιδί στο αυτοκίνητο μέχρι ύψος 1.50 δηλαδή περίπου σε ηλικία 12 ετών χωρίς καθισματάκι. Είναι πλέον και νόμος του κράτους. Η επιλογή του καθίσματος γίνεται με αυστηρά κριτήρια. Ποτέ στο πόδι. Και φυσικά το πρώτο πράγμα που μετράει για εμένα είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά και η ασφάλεια, η εργονομία και μετά η εμφάνιση.
Λίγο πριν το καλοκαίρι είχαμε αποφασίσει οικογενειακώς να κάνουμε ένα ταξίδι οδικώς. Ο κορονοιός είχε ήδη αποφασίσει πριν από εμάς. Θα προσπαθούσαμε να αποφύγουμε άλλους προορισμούς. Κάπως έτσι μπήκαμε πάλι στη διαδικασία επιλογής ασφαλούς καθίσματος για τα παιδιά. Εμείς για τη Χριστίνα καταλήξαμε στο CYBEX Solution Z i-Fix που είναι ιδανικό για παιδιά ηλικίας από 3 μέχρι περίπου 12 ετών (100-150cm ύψος).

Το Solution Z i-Fix είναι το τελευταίο κάθισμα της σειράς CYBEX Platinum και σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να… «μεγαλώνει» μαζί με το παιδί. Χάρη στο ρυθμιζόμενο ύψος…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: mothersblog.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: