Αλ. Τσίπρας: «Ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται σαν να ζει σε άλλη χώρα»

Αλέξης Τσίπρας: "Ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται σαν να ζει σε άλλη χώρα"

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αιχμή τους χειρισμούς του στην πανδημία και την ακρίβεια εξαπέλυσε από την Λάρισα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ παράλληλα ανήγγειλε πρωτοβουλία συνεννόησης με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς και με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια σε απώλειες και στις δύο αυτές κρίσεις, της πανδημίας και της ακρίβειας ανέφερε ο κ. Τσίπρας και εξήγησε: «Η χώρα μας έχει εδώ και μήνες το αρνητικό ρεκόρ σε απώλειες ανθρώπων σε όλη τη Δυτική Ευρώπη και ταυτόχρονα η χώρα μας έχει το αρνητικό ρεκόρ της ακριβότερης τιμής χονδρικής στο ρεύμα σε ολόκληρη την Ευρώπη…Και δε ξέρω ειλικρινά αν χειρότερο είναι η διαχειριστική ανικανότητα, η προχειρότητα, η αδράνεια, οι ιδεολογικές εμμονές ή ο κυνισμός, η ψηφοθηρία ή δόλια παραπλάνηση, η παντελής έλλειψη ενσυναίσθησης».

Ο κ. Μητσοτάκης βγάζει τον πραγματικό του εαυτό

Ακολούθως επικέντρωσε προσωπικά στον πρωθυπουργό λέγοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης βλέποντας τα αδιέξοδα να μεγαλώνουν αρχίζει να βγάζει από μέσα του τον πραγματικό του εαυτό. Και πολιτεύεται με αλαζονεία, με φανατισμό, με ύβρεις και με φαιδρότητες. Σαν αυτή προχθές στη Βουλή όπου με κατηγόρησε ότι έβαλα την Ελλάδα στα μνημόνια.

Σε λίγο θα μου ζητήσει να ξεπληρώσω και τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ γιατί το κόμμα μας φέσωσε τους Έλληνες φορολογούμενους. Μπορεί να φαίνεται αστείο, αλλά είναι επικίνδυνο. Γιατί ένας αρνητής της πραγματικότητας δε μπορεί παρά καθίσταται μέρα με τη μέρα όλο και πιο επικίνδυνος για να κυβερνά το τόπο σε μια στιγμή κρίσης. Σε μια στιγμή που η χώρα χρειάζεται στο τιμόνι κάποιον που να εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια, κάποιον που να ενώνει. Όχι κάποιον που να διχάζει και να πολιτεύεται με ψέματα και τοξικότητα για τους πολιτικούς του αντιπάλους. Και σε κάθε ευκαιρία να προσπαθεί να ωραιοποιήσει μια δραματική πραγματικότητα, αποδεικνύοντας πόσο ανεπαρκής είναι για μια τόσο δύσκολη συγκυρία…». Παρέθεσε τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για τις «θετικές επιδόσεις της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και της ακρίβειας και πρόσθεσε: «Και μόνο να μιλάει κανείς για καλές επιδόσεις, όταν καθημερινά χάνει μια εκατοστάδα συμπολιτών μας τη μάχη με το θάνατο, πολλοί εκ των οποίων εκτός ΜΕΘ, δείχνει ότι είναι αλλού. Ότι ζει σε ένα άλλο κόσμο, και όχι στον κόσμο που καταδιώκεται από την πανδημία, τη…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: