Αλ. Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ: Θα μπει τέλος στο πάρτι αισχροκέρδειας της ΔΕΗ

Αλ. Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ: Θα μπει τέλος στο πάρτι αισχροκέρδειας της ΔΕΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά στα ερωτήματα των πολιτικών συντακτών.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη ο Νάσος Ηλιόπουλος έκανε ειδική αναφορά στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, ο οποίος δολοφονήθηκε σαν σήμερα πριν από 9 χρόνια.

Δείτε live streaming την συνέντευξη Τύπου από τη ΔΕΘ.

Στην πρώτη ερώτηση για το πρόγραμμα που παρουσίασε το Σάββατο στο Βελλίδειο και τις επικρίσεις που δέχθηκε για το κόστος ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε:

Κατηγορούν εμάς ότι θα οδηγήσουμε τη χώρα σε μνημόνια, αυτοί που την οδήγησαν σε μνημόνια. Μας κατηγορούν εμάς, που διαχειριστήκαμε τη χρεοκοπία βγάζοντας τη χώρα από τα μνημόνια. Κινδυνεύουμε να έχουμε… υποκλοπές και στο ζήτημα αυτό. Σας ενημερώνω πως το πρόγραμμά μας είναι απολύτως κοστολογημένο. Το κόστος αγγίζει τα 5,6 δισ. ευρώ. Κοστολογημένα ένα προς ένα. Το όραμά μας σε σχέση με αυτό του κ. Μητσοτάκη είναι η μέρα με τη νύχτα.

Αντιστρέφω το ερώτημα. Αν δεν εφαρμοστεί ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα, ποια θα είναι η επόμενη μέρα στη χώρα; Πώς θα αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο ανθρωπιστικής κρίσης; Αν δεν εφαρμοστεί, το κόστος για την ελληνική οικονομία θα είναι δυσανάλογο για την επόμενη γενιά.

Στην επόμενη ερώτηση  που ήταν για τις υποκλοπές είπε:

Τόσο εγώ, όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ορθώς μιλάμε για μία αντιδημοκρατική εκτροπή που παρόμοια δεν έχουμε ξανασυναντήσει από τη μεταπολίτευση και μετά. Σε καμία ευνομούμενη χώρα δεν θα καθόταν στη θέση του πρωθυπουργός που θα είχε πιαστεί να παρακολουθεί πολιτικούς. Εκτός από την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη και του κ. Κουκάκη, έχουμε και την παρακολούθηση Σπίρτζη. Μετά από όλα αυτά δεν είναι δυνατόν ο κ. Μητσοτάκης να ρίχνει την ευθύνη μόνο στον ανιψιό του. Πρόκειται για πολιτική δειλία.

Σε κάθε άλλη χώρα θα είχαμε την παραίτηση του πρωθυπουργού και την αντικατάστασή του. Δεν θα με συνέφερε εμένα αυτό. Εγώ θέλω να πάω σε εκλογές έχοντας τον κ. Μητσοτάκη απέναντί μου, ως πολιτική μου αντίπαλο.

 

Τσίπρας για υπόθεση Πιτσιόρλα: Δεν έδωσα καμία εντολή για παρακολούθησή του

Ερωτηθείς για την υπόθεση Πιτσιόρλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

Η ΕΥΠ επί των ημερών μας λειτουργούσε με βάση όσα το γράμμα του νόμου ορίζει. Ήταν προσανατολισμένη στην υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος. Εγώ είχα μία θεσμική συμπεριφορά και σχέση με τον διοικητή της ΕΥΠ. Όπως ξέρετε δεν ανήκε στον πρωθυπουργό, αλλά στο ΥΠΡΟΠΟ, το οποίο όμως με ενημέρωνε. Η ΕΥΠ, λοιπόν, αποφάσισε να διευρύνει την έρευνα συμπεριλαμβάνοντας στελέχη…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: