Αλγερία – Τουλάχιστον 65 νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Αλγερία – Τουλάχιστον 65 νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Οι εκτεταμένες πυρκαγιές που κατακαίνε τη Βόρεια Αλγερία έχουν ήδη προκαλέσει τον θάνατο σε 65 ανθρώπους. Οι φλόγες στην ορεινή περιοχή της Καβυλίας είναι από τις χειρότερες στην ιστορία της χώρας, ενώ πολλοί τοπικοί αξιωματούχοι καταγγέλλουν ότι οι φωτιές είναι αποτέλεσμα εμπρηστικών ενεργειών σε πολλές περιπτώσεις.

Ο πρόεδρος Αμπντελματζίχ Τεμπούν κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα.

«Διαβάζοντας» τις μεγατάσεις του 21ου αιώνα

Συνολικά 69 πυρκαγιές συνεχίζουν να είναι σε εξέλιξη την Τετάρτη, εν μέσω καύσωνα που σάρωσε τη Βόρεια Αφρική. Οι φλόγες έχουν ενισχυθεί από ισχυρούς ανέμους αλλά και από τις συνθήκες παρατεταμένης ξηρασίας.

Στην περιοχή Τίζι Ουζού που έχει πληγεί περισσότερο, οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί και πολλά σπίτια έχουν καταστραφεί. Ωστόσο πολλά από τα θύματα ζούσαν σε απομακρυσμένα χωριά και εγκλωβίστηκαν στις φλόγες.

Αλγερία – Τουλάχιστον 65 νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online
Αρκετοί άνθρωποι έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για πυρκαγιές, αλλά οι αξιωματούχοι δεν έδωσαν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας είναι στο όριό τους και η Αλγερία προσπαθεί να έρθει σε συμφωνία με ευρωπαίους εταίρους για την ενοικίαση πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Στο Facebook, υπήρξαν κλήσεις για εθελοντές γιατρούς να παράσχουν υποστήριξη.

Ο καύσωνας αναμένεται να συνεχιστεί σε όλη τη Βόρεια Αφρική μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με τις θερμοκρασίες στην Αλγερία να φτάνουν τους 46 βαθμούς Κελσίου.

Σταύρος Μπένος – Το παιδί των κρίσεων
Ακολουθήστε Αλγερία – Τουλάχιστον 65 νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Onlineστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Αλγερία – Τουλάχιστον 65 νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: