Αλλάξτε τις μετακινήσεις σας, με ηλεκτρικό πατίνι, ποδήλατο ή σκούτερ

Αλλάξτε τις μετακινήσεις σας, με ηλεκτρικό πατίνι, ποδήλατο ή σκούτερ

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει μία τέτοια αγορά στην τσέπη σας αλλά και το περιβάλλον.

Η ζωή στην πόλη έχει γίνει, σε κάποιες περιπτώσεις, δύσκολη. Ατελείωτα ραντεβού, υπερβολική κίνηση, ελάχιστος χώρος για παρκάρισμα. Παράλληλα, η ενεργειακή κρίση έχει εκτοξεύσει το κόστος των καυσίμων και έχει κάνει τη χρήση του αυτοκινήτου καθημερινά εξαιρετικά ασύμφορη. Μήπως, λοιπόν, ήρθε η ώρα να αλλάξετε κάποιες συνήθειές σας, τουλάχιστον όσον αφορά στις μεταφορές; Επιλέγοντας να αγοράσετε ένα ηλεκτροκίνητο όχημα, όπως ένα πατίνι, ένα ποδήλατο ή ένα ηλεκτρικό σκούτερ, ζείτε περισσότερο “πράσινα” και εξοικονομείτε έξοδα βενζίνης, που, αυτή την περίοδο, δεν είναι καθόλου λίγα.

Οι περισσότεροι θέλουν να αλλάξουν τις μετακινήσεις τους. Ήρθε η ώρα!
Σύμφωνα με στοιχεία από έρευνα της McKinsey που πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 2021 σε άτομα ηλικίας 18 έως 65 ετών τα οποία μετακινούνται με οποιονδήποτε τρόπο τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, το 70% σημειώνουν ότι θα ήθελαν να χρησιμοποιούν ποδήλατο, μοτοποδήλατο (ηλεκτρικό ή παραδοσιακό) ή ηλεκτρικό σκούτερ για την καθημερινή τους μετακίνηση. Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι περισσότεροι στρέφονται σε εναλλακτικές λύσεις είναι, φυσικά, και το ότι θέλουν να μειώσουν τη χρήση ΙΧ. Σύμφωνα με σχετική έρευνα της Focus Bari (Ιούλιος 2022), πάνω από τους μισούς έλληνες οδηγούς αυτοκινήτου σημειώνουν ότι θα μειώσουν τη χρήση του αυτοκινήτου μέσα στο επόμενο εξάμηνο, ενώ ένας στους πέντε το έχει ήδη κάνει. Μάλιστα, ο βασικός λόγος που θέλουν να χρησιμοποιούν λιγότερο το αυτοκίνητο σχετίζεται με το υψηλό κόστος συντήρησης, αλλά και το κόστος των καυσίμων.

Μεγάλο ενδιαφέρον για ηλεκτρικά πατίνια, ποδήλατα και σκούτερ
Τα κοινόχρηστα ηλεκτρικά πατίνια έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή εδώ και αρκετά χρόνια, όσον αφορά σύντομες μετακινήσεις μέσα σε πόλεις. Και στην Ελλάδα έχουν δραστηριοποιηθεί εταιρείες που δίνουν τη δυνατότητα να τα ξεκλειδώσετε και να τα χρησιμοποιήσετε για διαδρομές, καταβάλλοντας ένα μικρό αντίτυπο μέσω mobile app και ηλεκτρονικής πληρωμής. Πλέον, βέβαια, τα ηλεκτρικά πατίνια προτιμούνται από πολλούς και ως ιδιόκτητα μέσα μετακίνησης, καθώς προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα, εξοικονομώντας ενέργεια αλλά και πολύτιμο χρόνο. Στην αγορά θα βρείτε, πλέον, μεγάλη ποικιλία από μοντέλα και ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν αυτή τη λύση για μικρές διαδρομές εντός πόλης ή ακόμη και για υβριδικές μετακινήσεις (πηγαίνοντας δηλαδή με το πατίνι έως το μετρό ή κάποιο άλλο σταθερό μέσο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: skai.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: