Αναγνωστοπούλου: Η επιστροφή των Γλυπτών δεν είναι επικοινωνιακό παιχνίδι για τον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ

Αναγνωστοπούλου: Η επιστροφή των Γλυπτών δεν είναι επικοινωνιακό παιχνίδι για τον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ

«Οι πολιτιστικοί θησαυροί και η ιστορία αυτού του τόπου δεν είναι τσιφλίκι τους και η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα δεν είναι επικοινωνιακό παιχνιδάκι για τον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ. Είναι πρωτίστως μια πράξη ηθικής διευθέτησης που παίρνει οικουμενική διάσταση», τονίζει η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου, σημειώνοντας ότι «είναι ανεπίτρεπτο ο πρωθυπουργός και η υπουργός Πολιτισμού, μόνοι τους και με κρυφές συνεννοήσεις να διευθετούν αυτό το κορυφαίο διεθνώς ζήτημα πολιτιστικής κληρονομιάς».

Η κυρία Αναγνωστοπούλου σχολιάζει στη δήλωση της ότι «δυστυχώς όμως, στην περίπτωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, φαίνεται πως οι όροι τού κοινωνικού συμβολαίου έχουν απολύτως παραβιαστεί, το ίδιο το θεμέλιο της δημοκρατίας συνθλίβεται». Εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης προειδοποιεί ότι δεν θα γίνει ανεκτές «μυστική διπλωματία αλά 19ου αιώνα, μεταξύ μεγιστάνων και άλλων ”μεγάλων κεφαλών”» και «συμφωνίες εν κρυπτώ με τις οποίες ο δανεισμός και η εκχώρηση του εθνικού μας πλούτου βαφτίζονται ”επιστροφή” και ”επαναπατρισμός”».

Σημειώνει ότι «αυτή η πολιτική τής ανταλλαγής αρχαιοτήτων ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βρετανία που υποκρύπτει την αναγνώριση, μέσω του δανεισμού, της ιδιοκτησίας των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο, συνιστά υποχώρηση από την εθνική γραμμή για την επιστροφή τους». «Γι’ αυτό όχι άλλα μυστικά και ψέματα κύριε πρωθυπουργέ, που θα υπονομεύσουν το μέλλον αυτής της χώρας. Ζητάμε άμεσα απαντήσεις», τονίζει καταληκτικά η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: