Ανακοίνωση διαμαρτυρίας της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ με αφορμή τον αποκλεισμό της από τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.

Αναλυτικά:

Το Δ.Σ. της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ) θέλει να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία και την αγανάκτησή του για τις μεθοδεύσεις που έγιναν σε βάρος της Ομοσπονδίας κατά την συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της 14ης Σεπτεμβρίου επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο “Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων, διακρινόμενοι συνοδοί αθλητών ΑμεΑ, σύσταση Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και άλλες διατάξεις”.

Η απόφαση του Προέδρου της Επιτροπής, με τη σιωπηρή αποδοχή του Υφυπουργού Αθλητισμού, να αποκλειστεί η Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ, που εκπροσωπεί το 90% του Παραολυμπιακού αθλητικού χώρου, από τους φορείς που επιλέχθηκαν να μιλήσουν στην συνεδρίαση, αποτελεί απαξιωτική και προσβλητική συμπεριφορά προς τα 70 αθλητικά σωματεία ΑμεΑ-μέλη.

Οι θεσμικοί εκπρόσωποι της συντριπτικής πλειοψηφίας του χώρου βρέθηκαν να είναι τηλεοπτικοί θεατές μιας κοινοβουλευτικής διαδικασίας όπου όλοι οι υπόλοιποι παρόντες φορείς πλειοδοτούσαν με άκομψη και μειωτική συμπεριφορά σε βάρος της Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ προκειμένου να πετύχουν την μείωση των εκλεγμένων εκπροσώπων της στην Ολομέλεια της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε.), χωρίς ο βασικός πυλώνας του Παραολυμπιακού Αθλητισμού να έχει την δυνατότητα να καταθέσει τις απόψεις του.

Αποτέλεσμα αυτής της ενορχηστρωμένης προσπάθειας ήταν να επαναφέρει τελικά ο Υφυπουργός από 5 σε 4 τους εκπροσώπους της Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ στην Ελληνική Παραλυμπιακή Επιτροπή (όπως ήταν το αρχικό κείμενο που τέθηκε στην διαβούλευση), υιοθετώντας το αίτημα των παρόντων στην ακρόαση εκπροσώπων. Στην Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ, που ήταν άμεσα ενδιαφερόμενος φορέας και ο μόνος που θα εξέφραζε αντίθετη άποψη -επαναλαμβάνουμε- δεν δόθηκε καν το δικαίωμα να τοποθετηθεί και να επιχειρηματολογήσει στην επιτροπή!

Δεν δόθηκε το δικαίωμα να απαντήσει στα επιχειρήματα που υιοθετήθηκαν σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα Σύστασης της Ε.Π.Ε. του 2004, σύμφωνα με το οποίο αντιστοιχεί ένας εκλεγμένος εκπρόσωπος της Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ για κάθε κατηγορία αναπηρίας της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής. Φυσικά κατά την προχθεσινή συζήτηση στην επιτροπή ουδέποτε αναφέρθηκε ότι όταν συντάχθηκε…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: onsports.gr