Ανακουφιστείτε από τον πονοκέφαλο με αυτές τις ασκήσεις

Ανακουφιστείτε από τον πονοκέφαλο με αυτές τις ασκήσεις

Οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στον πονοκέφαλο σε σχέση με τους άνδρες και μάλιστα σύμφωνα με έρευνες, είναι έντονοι και συχνοί.
Οι σημαντικές αλλαγές στη ζωή της γυναίκας, όπως η έναρξη της περιόδου, η εγκυμοσύνη, η κλιμακτήριος και η εμμηνόπαυση συχνά σχετίζονται με μεταβολές στη συχνότητα και την ένταση των πονοκεφάλων που αυτή βιώνει.
Εκτός από τα παυσίπονα και τη διατροφή ένας άλλος τρόπος να ανακουφιστείτε από τους πονοκεφάλους, είναι η άσκηση.Υπάρχουν συγκεκριμένα είδη γυμναστικής που μπορεί να μειώσουν την ένταση των πονοκεφάλων ή των ημικρανιών.Αυτά είναι:
Γιόγκα
Το σφίξιμο των μυών, η κακή στάση του σώματος και το στρες μπορούν να κάνουν τους πονοκεφάλου πραγματικά αφόρητους, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Κεφαλαλγίας (AHS).

Η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει βελτιώνοντας την ευλυγισία και τη στάση του σώματος και χαλαρώνοντας τους σφιγμένους μυς. Έρευνες δείχνουν ότι η γιόγκα βοηθά επίσης στην ισορροπία του νου, του σώματος και του πνεύματος, κάτι που μπορεί να έχει θετική επίδραση στη διάθεση σας ελαττώνοντας το στρες.

Πριν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα:

 Μιλήστε πρώτα με το γιατρό σας
Ξεκινήστε με ένα μάθημα για αρχάριους
Βρείτε έναν εκπαιδευτή που ξέρει πώς να τροποποιεί στάσεις για να καλύψει τις ιατρικές σας ανάγκες
Ενημερώστε τον γυμναστή για την κατάστασή σας
Ενημερώστε τον εάν αισθανθείτε αύξηση του πόνου με ορισμένες στάσεις
Σημειώστε ότι οι αναστροφές (στάσεις στις οποίες το κεφάλι σας είναι χαμηλότερο από την καρδιά σας) μπορεί να είναι δύσκολες για άτομα με πονοκέφαλο.

Τέντωμα, βαθιά αναπνοή και μυϊκή χαλάρωση
Εάν η γιόγκα δεν σας ενδιαφέρει, τότε απλώς το τέντωμα, η βαθιά αναπνοή και/ή η εξάσκηση προοδευτικής χαλάρωσης των μυών μπορούν να βοηθήσουν τους πάσχοντες από πονοκέφαλο βελτιώνοντας την κυκλοφορία και μειώνοντας την ένταση των μυών, σύμφωνα με το American College of Sports Medicine (ACSM).
Τέντωμα: Τεντώστε το σώμα σας 10 λεπτά την ημέρα, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα χέρια, τα πόδια και το λαιμό σας.
Βαθιά αναπνοή: Πολλοί από εμάς δεν έχουμε μάθει τον σωστό τρόπο χρήσης του διαφράγματος για βαθιά αναπνοή. Επίσης, συχνά δεν παρατηρούμε τι συμβαίνει στην αναπνοή μας όταν είμαστε αγχωμένοι – είτε την κρατάμε, είτε παίρνουμε γρήγορες, ρηχές αναπνοές. Αλλά σε περιόδους άγχους οι μύες μας χρειάζονται περισσότερο οξυγόνο.
Βάλτε το ένα χέρι στην κοιλιά σας και το άλλο χέρι στο πάνω στήθος σας. Εάν παίρνετε μια σωστή βαθιά αναπνοή από το διάφραγμα, το χέρι στην κοιλιά σας πρέπει να κινείται προς τα έξω ενώ…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: mothersblog.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: