Ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στην μετά covid εποχή | ΣΚΑΪ

Ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στην μετά covid εποχή

Νέα εποχή για τον τουρισμό υγείας στην Ελλάδα σηματοδοτεί η σημερινή υπογραφή συμφώνου στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) -υπό την εποπτεία του υπουργείου Εξωτερικών- και του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας- Elitour. Οι δύο φορείς έχουν στραμμένο το βλέμμα στην μετά covid εποχή και στην επανεκκίνηση του ιατρικού τουρισμού και συγκροτούν κοινό μέτωπο ανάληψης πρωτοβουλιών, ώστε με μεθοδικά βήματα και συγκεκριμένη στόχευση να προωθήσουν την Ελλάδα ως ελκυστικό προορισμό στον τομέα του τουρισμού υγείας και να προσελκύσουν επενδύσεις.
 
Η Enterprise Greece, ως ο αρμόδιος εθνικός φορέας για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών, θα αναλάβει τον σχεδιασμό και υλοποίηση εξειδικευμένων δράσεων προώθησης του κλάδου και η Elitour θα αναλάβει τον ρόλο του διαμεσολαβητικού εταίρου στη δικτύωση των φορέων Ελλάδας και εξωτερικού.
 
Οικονομική διπλωματία στην πράξη
 
Για σημαντική πρωτοβουλία, η οποία αναμένεται να τονώσει την ελληνική οικονομία και να αναβαθμίσει το επίπεδο των υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας, μίλησε κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο Γιάννης Σμυρλής, γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, πρόεδρος Enterprise Greece, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, υπογραμμίζοντας ότι η εμπειρία και τεχνογνωσία των δύο πλευρών, εγγυάται και το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας. Έκανε λόγο για οικονομική διπλωματία στην πράξη που στοχεύει στην προσέλκυση επενδύσεων και για νέο σύγχρονο πρόσωπο της χώρας. Enterprise Greece και Elitour θα αξιοποιήσουν, όπως είπε, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και του κλάδου, τόσο σε επίπεδο τουριστικό όσο και σε επίπεδο παροχών υγείας, ώστε να υπάρξει άμεσα θετικός αντίκτυπος στην οικονομία. 
 
Μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία ο τουρισμός Υγείας στη μετά covid εποχή
 
«Είναι φανερό ότι σήμερα υπογράψαμε ένα μεγάλο στοίχημα. Ένα στοίχημα που θα κερδίσουμε», τόνισε ο πρόεδρος του ΔΣ της Elitour και περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, υπογραμμίζοντας ότι είναι η πρώτη συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται στη χώρα για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας. Ανέφερε ότι στην μετά covid εποχή θα κυριαρχεί η πρόληψη και ο προ-συμπτωματικός έλεγχος, και η Ελλάδα μπορεί να πάρει σημαντικό μερίδιο από την παγκόσμια ζήτηση υπηρεσιών υγείας. Μάλιστα, όπως είπε, 5 έως 14 εκατομμύρια άνθρωποι εκτιμάται ότι ταξιδεύουν σε άλλες χώρες για ιατρικούς λόγους κάθε χρόνο, με ετήσιο τζίρο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: skai.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: