Αναπτυξιακός Νόμος: Υπέρ της αρχής η ΝΔ, κατά ή με επιφυλάξεις τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Bουλή: Εκλέχθηκε το προεδρείο της Εξεταστικής - Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ

Ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, «Αναπτυξιακός Νόμο-Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη.

Υπέρ της αρχής του αναπτυξιακού νόμου τάχθηκε μόνο η ΝΔ, ενώ από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΕΛ.ΛΥ επιφυλάχθηκαν για την ολομέλεια ενώ το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25 καταψήφισαν.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε λόγο για έναν «αναπτυξιακό νόμο που ευνοεί εξαιρετικά, μόνο τις μικρές επιχειρήσεις», τονίζοντας ότι «τις ενισχύει σημαντικά με χρηματοδοτικά κίνητρα και με πολύ περισσότερα μετρητά από τον προηγούμενο νόμο, αντίθετα από τις μεγάλες επιχειρήσεις, που έχουν μόνο φορολογικές απαλλαγές».

«Το μεγαλύτερο αίτημα που δεχτήκαμε, ήταν να δώσουμε μετρητά στις μικρές επιχειρήσεις. Αυτό κάναμε. Ο αναπτυξιακός νόμος είναι μόνο για τους μικρούς επιχειρηματίες. Οι μεγάλοι επιχειρηματίες παίρνουν μόνο φοροαπαλλαγές», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε:

«Διαβεβαιώνω ότι το αναπτυξιακό νομοσχέδιο θα κάνει τη ζωή πολλών συμπολιτών μας καλύτερη, γιατί θα επιταχυνθεί η διαδικασία ένταξης στον νόμο, άρα αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι θα επενδύσουν, περισσότεροι θα βρουν δουλειά και περισσότερο θα κινηθεί η ελληνική οικονομία».

Είχαν προηγηθεί οι τοποθετήσεις αρμόδιων εξωκοινοβουλευτικών φορέων, που είχαν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους, οι οποίοι στο σύνολο τους, αναγνώρισαν ότι «ο αναπτυξιακός νόμος είναι ένα σημαντικό, ευέλικτο και αποτελεσματικό εργαλείο ενίσχυσης των επενδύσεων και ανάπτυξης της χώρας», ωστόσο εξέφρασαν έντονους προβληματισμούς για ορισμένα άρθρα, τονίζοντας την ανάγκη βελτιωτικών αλλαγών.

Όπως υποστήριξαν οι αρμόδιοι φορείς, αποκλείονται από τον αναπτυξιακό νόμο μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και άλλοι σημαντικοί κλάδοι που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας, ενώ μίλησαν και για στρεβλώσεις και περιφερειακές ανισότητες που παραμένουν και πρέπει να αμβλυνθούν.

Ειδικότερα:

Ο Γιώργος Ξηρογιάννης, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως «ένα σημαντικό επενδυτικό αναπτυξιακό εργαλείο για την ενίσχυση της οικονομίας», ζητώντας παράλληλα βελτιωτικές αλλαγές, ώστε «τα κίνητρα που θα δίνονται για επενδύσεις, να είναι ανάλογα με ό,τι ισχύει στην ΕΕ και να μην δημιουργείται ανταγωνιστικό μειονέκτημα και άσκοπες διενέξεις μεταξύ των επενδυτών» ενώ τόνισε ότι «οι επενδύσεις…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: