Ανασκόπηση 2021: Ο κόσμος επέστρεψε επιτέλους στα γήπεδα

Ανασκόπηση 2021: Ο κόσμος επέστρεψε επιτέλους στα γήπεδα

Ανασκόπηση 2021: Στην Ελλάδα πέρασαν 17 μήνες με άδεια γήπεδα, πριν επιστρέψουν δυναμικά οι φίλαθλοι.

Από το πρώτο lockdown τον Μάρτιο του 2020, όπου η πανδημία του κορονοϊού άρχισε να κατακλύζει τον πλανήτη, θύμα της κατάστασης έπεσε και το ποδόσφαιρο. Τα γήπεδα έκλεισαν και όταν άνοιξαν εκ νέου, οι φίλαθλοι δεν είχαν θέση σε αυτά.

Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν ήταν διαφορετική, καθώς όταν ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα το καλοκαίρι του 2020, αυτό έγινε χωρίς κόσμο στις εξέδρες. Και η σεζόν 2020-21 ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε χωρίς θεατές.

Η απόφαση για την επιστροφή των οπαδών στα γήπεδα ελήφθη τον Ιούλιο του 2021, όταν είχαν προχωρήσει σημαντικά οι εμβολιασμοί. Και φυσικά οι φίλοι του ποδοσφαίρου έπρεπε να ακολουθήσουν αυστηρά πρωτόκολλα για να μπορούν να παρακολουθήσουν από κοντά έναν αγώνα. Είχαν περάσει 17 μήνες, όπου οι αγώνες στη χώρα μας διεξάγονταν χωρίς θεατές.

Στις 17 Ιουλίου η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, καθώς και το πώς θα γίνει αυτό. Μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι απέκτησαν δικαίωμα εισόδου, ενώ οι ανήλικοι θα πρέπει να έχουν κάνει τεστ νωρίτερα.

Το πρώτο παιχνίδι στην Ελλάδα που διεξήχθη με θεατές στην εξέδρα, ήταν αυτό του Ολυμπιακού με τη Νέφτσι Μπακού στις 20 Ιουλίου, για τα προκριματικά του Champions League. 507 μέρες μετά, φίλοι των «ερυθρόλευκων» μπήκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η ΠΑΕ δεν εξέδωσε πολλά εισιτήρια, τα οποία και δεν εξαντλήθηκαν, μιας και η ανησυχία για τον κορονοϊό ήταν μεγάλη. Όμως για πρώτη φορά ακούστηκαν ζωντανά συνθήματα σε ελληνικό γήπεδο, μετά από ενάμιση σεζόν με ηχογραφημένα, αλλά και φωτογραφίες οπαδών στις εξέδρες.

Με κόσμο γέμισαν και τα γήπεδα των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρη στα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ομάδων το καλοκαίρι.

 

Οι φίλαθλοι επέστρεψαν στα γήπεδα σε όλη την Ευρώπη τη σεζόν 2021-22, με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Μάλιστα, πολλές φορές τα κριτήρια ήταν διαφορετικά από πόλη σε πόλη ή από κρατίδιο σε κρατίδιο, όπως συνέβαινε στη Γερμανία, αλλά όλα εξαρτιόνταν από την επιδημιολογική κατάσταση.

Στην Ελλάδα, η απόφαση για επιστροφή του κόσμου ι προέβλεπε πληρότητα 80% της χωρητικότητας, αλλά όχι πάνω από 25.000 χιλιάδες, ανεξαρτήτως χωρητικότητας, στις ανοικτές εγκαταστάσεις. Πληρότητα 80% και όχι πάνω από 8.000 στις κλειστές εγκαταστάσεις. Εφόσον, επρόκειτο για εμβολιασμένους θεατές ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, ενώ υπήρχαν αστερίσκοι για τους ανήλικους και φυσικά η χρήση μάσκας ήταν τυπικά υποχρεωτική. Στις 20/10 του 2021 άναψε το πράσινο φως για αύξηση του κόσμου στα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: onsports.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: