Ανάβει φωτιές το ν/σ για τα εργασιακά-Κόκκινη γραμμή το 8ωρο 

Ανάβει φωτιές το ν/σ για τα εργασιακά-Κόκκινη γραμμή το 8ωρο 

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Θέσεις μάχης έχουν λάβει αντιπολίτευση και συνδικάτα ενόψει της παρουσίασης του νομοσχεδίου Χατζηδάκη για τα εργασιακά, με την κατάργηση του 8ωρου, μέσω της ευελιξίας, να θεωρείται «αιτία πολέμου». 

Με βάση πληροφορίες που έχουν έρθει στη δημοσιότητα για το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να έρθει στη Βουλή μετά το Πάσχα, προωθούνται ανατροπές στο ήδη γκρίζο εργασιακό σκηνικό, με μοχλό την ευελιξία στην εργασία. Έτσι, για παράδειγμα, με το νομοθέτημα εργαζόμενοι θα δουλεύουν έως και 10 ώρες την ημέρα για ορισμένο διάστημα και σε αντιστάθμισμα θα εργάζονται λιγότερες ώρες άλλη περίοδο ή θα τους χορηγείται ημερήσια ανάπαυση. Και αυτό θα ισχύει με ατομικές συμβάσεις. 

Εργατολόγοι και συνδικαλιστές εκτιμούν ότι με την συγκεκριμένη διάταξη επιβάλλεται το ξήλωμα του 8ωρου, τονίζοντας ότι αφενός δεν θα υπάρχει υπερωριακή αμοιβή πάνω από τις 8 ώρες εργασίας και αφετέρου πως με την ασφυκτική πίεση στην αγορά εργασίας το πιθανότερο είναι οι εργαζόμενοι να καταλήγουν να δουλεύουν περισσότερο. 

Επίσης, με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη θα καθιερώνεται η δυνατότητα απασχόλησης τα Σαββατοκύριακα σε ορισμένους κλάδους και η ψηφιακή κάρτα για τηλεργασία. 

Επιπλέον, το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει πλήθος αλλαγών που αφορούν και στη συνδικαλιστική δράση. Σύμφωνα με δημοσιεύματα «προβλέπεται η κατάρτιση και επικαιροποίηση μητρώων εργαζομένων από τα συνδικάτα, με προφανή σκοπό να προωθηθούν οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στις συνδικαλιστικές ενώσεις για μείζονα και ελάσσονα θέματα από την κήρυξη απεργιών μέχρι την πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων και εκλογή διοικητικών συμβουλίων στις ενώσεις εργαζομένων».

Νομοσχέδιο έκτρωμα 

Δίνοντας το κλίμα που επικρατεί στα συνδικάτα ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου Χατζηδάκη, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας Γιώργος Μυλωνάς έγραψε στο facebook:  «Κε Χατζηδάκη μην καταδικάσετε άλλο τους εργαζόμενους. Μην προχωρήσετε στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, υιοθετώντας τις ατομικές συμβάσεις, πράγμα που δεν τόλμησαν ούτε τα μνημόνια. Μην καταργείτε το 8ωρο, που είναι θεσμοθετημένο 100 χρόνια. Μην στέλνετε άλλους εργαζόμενους στο εξωτερικό. Μην φέρετε αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα, επειδή σας το επιβάλλει ο ΣΕΒ. Μην καταργείτε τις εργατικές διαφορές στο ΣΕΠΕ, τελευταίο καταφύγιο των εργαζομένων».

Από την πλευρά της η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής ότι:  «Η ΝΔ έχει εντάξει στο “Σχέδιο Ανάκαμψης όλο το…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: