“Αναξιοκρατία στην επιλογή ΕΠΟΠ”! Ερώτηση του ΚΙΝΑΛ στη Βουλή

"Αναξιοκρατία στην επιλογή ΕΠΟΠ"! Ερώτηση του ΚΙΝΑΛ στη Βουλή

https://www.etsy.com/listing/804994360/bracelet-handmade-women-gold-plated

"Αναξιοκρατία στην επιλογή ΕΠΟΠ"! Ερώτηση του ΚΙΝΑΛ στη Βουλή

Κατατέθηκε, σήμερα, Ερώτηση στη Βουλή από τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, κ. Γιώργο Φραγγίδη, κ. Αχμέτ Ιλχάν, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, κα Ευαγγελία Λιακούλη και τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, κατόπιν προτάσεων του Τομέα Άμυνας, με θέμα “Πρόσληψη προσωπικού κατηγορίας ΕΠΟΠ”, προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.

Σκοπός της υπόψη ερώτησης είναι να διευκρινισθεί από τον Υπουργό ο λόγος επιλογής της ακολουθούμενης διαδικασίας πρόσληψης του υπόψη προσωπικού που έχει οδηγήσει στη δημιουργία τεράστιων αδικιών σχετικά με την μοριοδότηση των υποψηφίων ΕΠΟΠ, με αποτέλεσμα να κρίνονται ακατάλληλοι, και έχει δημιουργήσει έφορο έδαφος για την εμφάνιση φαινομένων αδιαφάνειας, μη παρέχοντας το δικαίωμα ένστασης, αν και πρόκειται για πρόσληψη στο δημόσιο στο πλαίσιο του ΑΣΕΠ, αλλά και να προσδιορισθούν οι προθέσεις και οι σχετικές ενέργειες του Υπουργού για την αποκατάσταση των υπόψη αδικιών.

Συγκεκριμένα, στην υπόψη ερώτηση, αναφέρεται ότι,
“Τα δημοσιεύματα βρίθουν από παράπονα και καταγγελίες υποψηφίων για πρόσληψη προσωπικού κατηγορίας ΕΠΟΠ, οι οποίοι έχουν διαπιστώσει λάθη με αποτέλεσμα να κρίνονται ακατάλληλοι ή να μοριοδοτούνται με μικρό αριθμό μορίων.
Σημειώνεται πληθώρα προβλημάτων σχετιζόμενων με την μοριοδότηση των υποψηφίων ΕΠΟΠ, όπως προέκυψαν, μετά την ανακοίνωση των σχετικών αποτελεσμάτων, με απόρροια να έχει δημιουργηθεί εύφορο έδαφος προκειμένου να χαρακτηρισθεί έωλη η όλη διαγωνιστική διαδικασία και να επιτρέπει να εμφανίζονται περιθώρια αδιαφάνειας.
Το ουσιαστικότερο όμως είναι το γεγονός ότι οι υποψήφιοι δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν ένσταση, κάτι πρωτοφανές για προσλήψεις στο δημόσιο, αν και η όλη διαδικασία χρησιμοποιεί την πλατφόρμα του ΑΣΕΠ.
Είναι αλήθεια ότι στον πρόσφατο διαγωνισμό πλήρωσης ΕΠΟΠ σε όλους τους κλάδους των ΕΔ:
α. Δεν έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο οι πίνακες κατάλληλων, ακατάλληλων και βαθμολογίας κατά ειδικότητα (παρά μόνον δίνεται η δυνατότητα στους υποψήφιους να ενημερωθούν, μέσω της οικείας ιστοσελίδας, κάνοντας ταυτοποίηση με τους προσωπικούς κωδικούς TaxisNet, ή με τον προσωπικό αριθμό πρωτοκόλλου, αν είναι ακατάλληλοι ή κατάλληλοι και στη δεύτερη περίπτωση για τα συνολικά μόριά τους), με αποτέλεσμα να μη δύνανται οι υποψήφιοι να γνωρίζουν ποιοι κατέλαβαν τις προσλήψιμες θέσεις και με βάση ποια συγκεκριμένα κριτήρια και μόρια, ώστε σε περίπτωση διαφωνίας τους να ασκήσουν τα νόμιμα μέσα και

β. Δεν έχει προβλεφθεί δικαίωμα ένστασης κατά των πινάκων καταλλήλων, ακαταλλήλων και βαθμολογίας κατά ειδικότητα.
Δεδομένου ότι, με τις διατάξεις του άρθρου 103 παρ. 7 του Συντάγματος, κατοχυρώνονται οι αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας στις προσλήψεις των δημοσίων υπαλλήλων, στο πλαίσιο των οποίων, προβλέπεται η ανάρτηση στο διαδίκτυο των σχετικών πινάκων των υποψηφίων του εκάστοτε διαγωνισμού πρόσληψης, όπως αναφέρεται ρητά και στις σχετικές ΚΥΑ (Τεύχη Α.Σ.Ε.Π. 10-11-12-13/22.03.2021) πρόσληψης των ΕΠΟΠ, ότι «… υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης των υποψηφίων…

Ποιοτική & Οικονομική VoIP Τηλεφωνία
Source link

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: