Ανδρουλάκης: Σύγκρουση με τα μικρά και μεγάλα συμφέροντα που κρατούν τη χώρα πίσω

Ανδρουλάκης: Σύγκρουση με τα μικρά και μεγάλα συμφέροντα που κρατούν τη χώρα πίσω

“Η περιπέτεια της πανδημίας ήρθε να προστεθεί σε μια δεκαετή οικονομική κρίση που υπονόμευσε την κοινωνική συνοχή και την ευημερία του ελληνικού λαού. Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις πρόσφατες αποφάσεις της μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τις παρενέργειες της τελευταίας δοκιμασίας”, υπογραμμίζει, σε ανακοίνωση του, ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Παράλληλα, σημειώνει: “Η βασικότερη πρόκληση της επόμενης δεκαετίας είναι να αξιοποιήσουμε με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα μια πρωτοφανή εισροή ευρωπαϊκών πόρων, που αθροίζει πάνω από 70 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, το νέο ΕΣΠΑ και την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Είναι μία μοναδική ευκαιρία να προχωρήσουμε στις απαραίτητες δομικές αλλαγές, για να οικοδομήσουμε μια πράσινη, ανθεκτική στις κρίσεις και διεθνώς ανταγωνιστική οικονομία που θα προσφέρει ένα βιώσιμο μέλλον, κυρίως στη νέα γενιά.

Ζητούμενο αποτελεί η ενδυνάμωση της στρατηγικής αυτονομίας της ελληνικής οικονομίας. Για παράδειγμα, στον κλάδο των φαρμακευτικών προϊόντων, τον 4ο σε αξία εξαγωγικό κλάδο της οικονομίας, η χώρα μας μπορεί να αξιοποιήσει το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει, για να προωθήσει την έρευνα σε καινοτόμα προϊόντα και θεραπευτικές μεθόδους, προσελκύοντας διεθνή χρηματοδότηση. Σημαντική είναι επίσης, η διασύνδεση του συνεχώς αυξανόμενου τουριστικού ρεύματος, με άλλους τομείς της οικονομίας, όπως ο αγροδιατροφικός.

Για να πετύχουμε τα παραπάνω, χρειάζεται επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο, αλλά και στοχευμένες παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της προοδευτικής φορολόγησης του πλούτου και της θέσπισης κινήτρων για την επανεπένδυση εταιρικών κερδών σε παραγωγικές δραστηριότητες υψηλής εθνικής προστιθέμενης αξίας.

Ο μετασχηματισμός της παραγωγικής βάσης θα μας δώσει τη δυνατότητα να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, που θα  μειώνει τις ανισότητες και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ανοδική κοινωνική κινητικότητα. Ταυτόχρονα, για να καταφέρουμε να δώσουμε αποτελεσματική απάντηση στο εθνικό ζήτημα του δημογραφικού χρειάζονται μέτρα στήριξης και υπηρεσίες που θα επιτρέπουν στα νέα ζευγάρια να συνδυάζουν την οικογενειακή και την επαγγελματική ζωή”, αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης.

Εν συνεχεία, προσθέτει: “Οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης γίνονται όλο και πιο εμφανείς πλέον στη χώρα μας. Η Σοσιαλδημοκρατία με οικολογικό πρόσωπο οφείλει να πρωτοστατήσει στην υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης κλιματικής…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: