Ανεβαίνει “αγκομαχώντας” το χρηματιστήριο -Μεγάλα κέρδη στην Ευρώπη

Ανεβαίνει "αγκομαχώντας" το χρηματιστήριο -Μεγάλα κέρδη στην Ευρώπη

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν για τέταρτη κατά σειρά συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες του ΧΑ,  καταγράφοντας μικρά κέρδη, ενώ οι ευρωπαϊκοί αγορές “καλπάζουν” μετά την ανακοίνωση των στοιχείων που δείχνουν σημαντική επιβράδυνση του πληθωρισμού σε Γερμανία-Γαλλία. Μεταβλητότητα και διακυμάνσεις στη Wall Street, υπό την επίδραση των απογοητευτικών στοιχείων για την πορεία και τις προοπτικές του μεταποιητικού τομέα.

Το θετικό κλίμα στα χρηματιστήρια και στις αγορές ομολόγων αντιστρατεύεται η νέα έξαρση της πανδημίας στην Κίνα, που προκαλεί συναγερμό σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς εκφράζονται φόβοι για σοβαρές επιπτώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, στο διεθνές εμπόριο και στην ανάπτυξη.

Στα καλά νέα της ημέρας η ραγδαία αποκλιμάκωση της τιμής του φυσικού αερίου, που υποχώρησε κατά 8,7% στα 66 ευρώ  και η περαιτέρω πτώση των τιμών αργού πετρελαίου (μπρεντ -4% στα 78,7 δολάρια).

 Στη Φρανκφούρτη ο DAX πραγματοποιεί άλμα +2%, ο γαλλικός CAC40 “ίπταται” στο +1,15%, ενώ ο FT100 του Λονδίνου ακολουθεί τη Wall Street, Dow Jones katagr;afei +0,20%, έχοντας αλλάξει πολλές φορές πρόσημο.

Συνεχίζεται το ράλι των ομολόγων της Ευρωζώνης, με τις αποδόσεις να υποχωρούν από 7 μονάδες βάσης (γερμανικά) έως 15 μβ (ιταλικά). Τα ελληνικά ακολουθούν την κούρσα και η απόδοση του 10ετούς διαμορφώθηκε σε 4,51%.

Στο ΧΑ επανέρχεται στο προσκήνιο η πολιτική-εκλογική αβεβαιότητα, αν και η αγορά φαίνεται να έχει αποτιμήσει λίγο-πολύ τους κινδύνους και το ρίσκο. Η βραχυμεσοπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, αλλά η δυναμική εξαντλείται όσο ο ΓΔ πλησιάζει προς την αντίσταση των 950 μονάδων.

Μετοχές και δείκτες

Αναλυτές και χρηματιστηριακοί παράγοντες εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συνέχεια, αν και θεωρούν πιθανή μιά μικρή πρόσκαιρη διόρθωση όταν ο ΓΔ βρεθεί αντιμέτωπος με τις 950 μονάδες..

Σήμερα ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 946,10 μονάδες με άνοδο 0,24%, έχοντας σημειώσει υψηλό ημέρας +0,62% στις 949,68 μονάδες.. 

Ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης κέρδισε 0,14% στις 2.291,41 μονάδες. Στο +0,21% ο δείκτης των mid caps.

Ο τραπεζικός δείκτης πήγε από -0,44% μέχρι +1,60% και τερμάτισε στο απόλυτο υψηλό ημέρας. Eurobank +1,9%, Alpha +1,7%, Πειραιώς +1,6%, Εθνική +1,2%, Τρ. Ελλάδος +0,6%, Attica Bank +0,5%.

Στο ταμπλό των εμποροβιομηχανικών και λοιπών blue chips πρωταγωνίστησαν η Βιοχάλκο (+4,7%) και οι θυγατρικές της Cenergy (+4,7%) και  ΕλβάλΧαλκόρ (+3,4%). Ακολούθησαν Quest +2,5%, Aegean +2%, ΟΛΠ +1%, ΕΛΠΕ και ΤΕΝΕΡΓΑ +0,7%.

Στον αντίποδα Jumbo -2%, ΟΠΑΠ -1,3%, ΟΤΕ και Μυτιληναίος +1%, Coca-Cola -0,8%, Ελλάκτωρ -0,6%.

 Στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις, σημαντική άνοδο με αξιόλογο όγκο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: