Ανεξέλεγκτες οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες εξαπάτησης επενδυτών

Ανεξέλεγκτες οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες εξαπάτησης επενδυτών

Παρά την πρωτοφανή έξαρση της απάτης εις βάρος μικροεπενδυτών, που καταγγέλλουν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι έχουν χάσει ακόμη και 400.000 από τις «μαϊμού» επενδυτικές πλατφόρμες, η Επιτροπή και οι άλλες συναρμόδιες αρχές στην Ελλάδα αποφεύγουν να λάβουν δραστικά μέτρα, όπως αυτά που λαμβάνει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην Ιταλία (Consob), η οποία έχει αποκλείσει την πρόσβαση των Ιταλών χρηστών ίντερνετ σε συνολικά 565 πλατφόρμες ηλεκτρονικής απάτης.

Τελευταία σχετική ανακοίνωση από την Consob έγινε στις 10 Δεκεμβρίου και συμπίπτει με τη νέα κλιμάκωση και στην Ελλάδα των προσπαθειών από επιτήδειους να εξαπατήσουν μικροεπενδυτές με πλατφόρμες συναλλαγών, από τις οποίες κερδισμένοι βγαίνουν μόνο οι απατεώνες. Οι συναλλασσόμενοι «κερδίζουν» για λίγο, ώστε να παρασύρονται σε συναλλαγές. Στη συνέχεια οι λογαριασμοί τους φαίνεται να μηδενίζονται από υποτιθέμενες ζημιές και καλούνται εκβιαστικά να προσθέτουν όλο και περισσότερα χρήματα για να μην κλείνουν οι λογαριασμοί τους.

Η ιταλική Αρχή ανακοίνωσε ότι διέταξε να επιβληθεί «μπλακάουτ» από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους σε άλλες επτά ιστοσελίδες εξαπάτησης επενδυτών, έξι εκ των οποίων εμπλέκονται σε παράνομη (μη αδειοδοτημένη) χρηματοπιστωτική διαμεσολάβηση (πραγματοποίηση συναλλαγών) και μία που προσφέρει επενδυτικά προϊόντα χωρίς να υπάρχουν εγκεκριμένα από την Consob ενημερωτικά δελτία.

Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον ότι ανάμεσα στα site εξαπάτησης επενδυτών που πλέον δεν μπορούν να βλέπουν οι Ιταλοί επενδυτές για την προστασία τους βρίσκεται και η πλατφόρμα 24tradex (ιστοσελίδες: www.24tradex.com και www.24tradex.co και σχετιζόμενη σελίδα https://client.fx-trade.tech), η οποία, σύμφωνα με καταγγελίες ζημιωμένων επενδυτών, κάνει «καριέρα» και στην ελληνική αγορά. Η ιστοσελίδα έχει «μαυρίσει» πλέον για τους Ιταλούς επενδυτές με εντολή της Consob, αλλά οι Έλληνες επενδυτές μπορούν να την βλέπουν χωρίς προβλήματα, αφού η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν έχει αναλάβει αντίστοιχες πρωτοβουλίες για να «κλείσει» πλατφόρμες εξαπάτησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιταλικής Αρχής, οι πλατφόρμες που «μαυρίζουν», εκτός από την 24tradex, είναι οι ακόλουθες:

Trade Action Ltd (website https://tradesactions.com και σχετιζόμενη ιστοσελίδα https://accounts.tradesactions.com)
Renaissance Invest LTD (website www.renaissanceinvestltd.net)
ProfitMarketsCFD (website www.profitmarketscfd.com και σχετιζόμενη σελίδα https://webtrader.profitmarketscfd.com)
Notesco Limited (website www.fxgiants.com και σχετιζόμενη σελίδα https://hub.fxgiants.com)
GDenlinea (website https://gdenlinea.net)
Όπως αναφέρει η Consob, από τον Ιούλιο του 2019 που απέκτησε τη θεσμική δυνατότητα να…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: