Ανοδική αντίδραση χωρίς τα funds στο χρηματιστήριο

Ανοδική αντίδραση χωρίς τα funds στο χρηματιστήριο

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Μεταστροφή κλίματος και αλλαγή σκηνικού σημειώνεται στις αγορές, που επιστρέφουν σήμερα σε ανοδική τροχιά, δίνοντας υποσχέσεις για καλύτερη συνέχεια. Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες ( DAX +1,3%, FT-100 +1,6%, CAC-40 +1,8%), ενώ στη Wall Street o Dow Jones κερδίζει 0,6%. Ισχυρή ανοδική αντίδραση εκδηλώθηκε στο ΧΑ, επαναφέροντας τους δείκτες σε περιοχές στηρίξεων, με αποτέλεσμα να περιορίζεται ο κίνδυνος περαιτέρω καταβύθισης.

 Οι προσδοκίες αναθερμαίνονται, αλλά οι αιτίες της πτώσης των τελευταίων εβδομάδων δεν έχουν εκλείψει. Βασική παράμετρος διαμόρφωσης κλίματος και πηγή ανησυχιών παραμένουν οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, οι οποίες έχουν ακυρώσει ήδη τα αισιόδοξα σενάρια ανάκαμψης του τουρισμού και της οικονομίας.

Θετικός καταλύτης για την αγορά η κινητικότητα και οι έντονες διεργασίες στον επιχειρηματικό χώρο, με deals εξαγορών που επαναβεβαιώνουν το ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών  για την Ελλάδα και την εμπιστοσύνη τους στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της χώρας.

Σε κρίσιμη καμπή

Ομως στο χρηματιστήριο αυτό το ενδιαφέρον δεν μεταφράζεται επί του παρόντος σε ανάλογες κινήσεις. Αντίθετα μάλιστα τα διεθνή χαρτοφυλάκια παραμένουν αδρανή, όπως υποδηλώνει ο εξαιρετικά μικρός ημερήσιος τζίρος – ο οποίος αυξήθηκε μόνον τη Δευτέρα, την ημέρα της μεγάλης πτώσης.  Η αξία συναλλαγών ήταν σήμερα μόλις 37 εκατ. ευρώ (συν 5,9 εκατ. σε προσυμφωνημένες μεταβιβάσεις πακέτων)

 Χρηματιστηριακοί παράγοντες και αναλυτές εκτιμούν ότι παρά τη βελτίωση του ψυχολογικού κλίματος και τη θετική επίδραση  από τις διεθνείς αγορές, το βραχυχρόνιο ρίσκο στο ΧΑ παραμένει υψηλό, καθώς η αγορά δεν έχει αποκτήσει σαφή κατεύθυνση.

Ο Γενικός Δείκτης επέστρεψε σήμερα πάνω από τις 850 μονάδες, ακυρώνοντας την καθοδική διάσπαση αυτής της περιοχής, που ξαναγίνεται σημείο στήριξης. Αυξάνονται λοιπόν οι πιθανότητες περαιτέρω ανοδικής κίνησης, η οποία όμως μπορεί να μην έχει αξιόλογη χρονική διάρκεια και σημαντικό εύρος.

 Μετοχές και δείκτες

Από το ξεκίνημα της συνεδρίασης όλοι οι δείκτες κινήθηκαν ανοδικά και τερμάτισαν σε υψηλά ημέρας.

Ο Γενικός Δείκτης  έκλεισε στις 854,22 μονάδες, με άνοδο 1,83%. Κατά 1,85% ενισχύθηκε ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, τερματίζοντας στις 2.045,55 μονάδες. Στο +1,94% ο FT40M των mid caps.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,51% στις 513,80 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε υψηλό ημέρας +2,22% και έκλεισε +1,51%. Πειραιώς +2,3%, Alpha +2,1%, Εθνική +1,5%, Ελλάδος +1,2%, Eurobank +0,5%. Στο κόκκινο μόνο η Attica Bank (-1,2%).

Με θετικό πρόσημο 20 από τα 21…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: