Ανοδική πορεία των ελληνικών μετοχών «βλέπουν» HSBC και Wood 

Ανοδική πορεία των ελληνικών μετοχών και μάλιστα σε bull market «βλέπουν» HSBC και Wood χάρη και αποδίδουν την αισοδοξία αυτή των αγορών στις ισχυρές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και της κατάστασης των ελληνικών τραπεζών.

HSBC

H HSBC υποστηρίζει ότι η Ελλάδα είναι μια μακροπρόθεσμα φθηνή αγορά που στηρίζεται στην εγχώρια ζήτηση και έτσι διατηρεί την overweight στάση στις ελληνικές μετοχές.

Επισημαίνει ότι η διεύρυνση των spreads της Ευρωζώνης, δημιουργεί δυσκολίες για τις μετοχές, όμως τα εγχώρια μακροοικονομικά θεμελιώδη μεγέθη είναι ισχυρά.

Οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης είναι πολλά υποσχόμενες με τη χώρα να έχει την εγχώρια ζήτηση ως ένα ισχυρό στήριγμα και τις τράπεζες να αποτελούν στο επίκεντρο της ζήτησης των ελληνικών μετοχών.

«Παραμένουμε bullish για τις ελληνικές μετοχές και αναμένουμε ότι η υπεραπόδοση θα συνεχιστεί, λόγω της ανάκαμψης του τραπεζικού τομέα και της ισχυρής βελτίωσης της κερδοφορίας στον μη χρηματοπιστωτικό κλάδο. Τα top picks μας είναι η Eurobank, η Πειραιώς, ο ΟΠΑΠ και η Mytilineos», τονίζει από την πλευρά της η Wood.

Wood

Σύμφωνα με τη Wood, η Ελλάδα θα σημειώσει ανάπτυξη 1% φέτος, έναντι ύφεσης 1,3% στην Ευρωζώνη συνολικά, και 2,2% ανάπτυξη το 2024, ενώ αισοδοξεί καλύτερες επιδόσεις στο τουριστικό τομέα. Παράλληλα εκτιμά οι έρευνες του οικονομικού κλίματος του Δεκεμβρίου ενισχύουν περαιτέρω την πιθανότητα θετικών εκπλήξεων στο ΑΕΠ του 2023, με εύρος ανάπτυξης 1,0-3,5%.

Η Wood παραμένει bullish για τις ελληνικές τράπεζες και αναμένει συνέχιση της υπεραπόδοσης ωστόσο, τα καλύτερα plays από τον κλάδο για το 2023 κατά την άποψή της είναι η Eurobank και η Τράπεζα Πειραιώς. Η τιμή στόχο για την Eurobank είναι το 1,50 ευρώ με περιθώριο ανόδου 31%, και τα 2,5 ευρώ για την Πειραιώς με περιθώριο ανόδου 60%,

Από την υπόλοιπη υψηλή κεφαλαιοποίηση, η Wood διατηρεί τον ΟΠΑΠ και την Mytilineos στις κορυφαίες επιλογές της για το 2023, με την τιμή-στόχο για τον ΟΠΑΠ να τοποθετείται στα 16,7 ευρώ – με περιθώριο ανόδου 24% και για την Mytilineos στα 26 ευρώ, με περιθώριο ανόδου 29%.

Σε ό,τι αφορά στους κινδύνους για τις προοπτικές της ελληνικής αγοράς, κατά την Wood είναι οι εξής:

η αστάθεια που θα μπορούσε να δημιουργηθεί από τις επερχόμενες εκλογές,
η αποεπένδυση του ΤΧΣ από τις τράπεζες λόγω του κύματος μετοχών που θα βγουν στην αγορά (overhang) – αν και μακροπρόθεσμα είναι ένας θετικός μ παράγοντας που θα μπορούσε να αυξήσει το free float, και
οι παγκόσμιοι μακροοικονομικοί κίνδυνοι, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τις τουριστικές ροές και τις άμεσες…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: