Άνοδος στη Wall – Νέο ρεκόρ για S&P 500

Άνοδος στη Wall - Νέο ρεκόρ για S&P 500

Με άνοδο έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street, ενώ παρέμεινε κλειστή την Παρασκευή για την παραμονή των Χριστουγέννων.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε κέρδη, καθώς με νέο ιστορικό υψηλό για τον S&P500 ολοκληρώθηκε η προηγούμενη εβδομάδα, όντας στις 4,725 μονάδες.

Περισσότερες από 7.000 πτήσεις ματαιώθηκαν από τις αεροπορικές εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο το σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων, καθώς η παραλλαγή Ομικρον συνεχίζει την εξάπλωσή της διαταράσσοντας τις μετακινήσεις κατά την περίοδο των γιορτών, καθηλώνοντας πιλότους και πληρώματα σε καραντίνα. Σήμερα, πάνω από 2.100 πτήσεις ακυρώθηκαν σε όλο τον κόσμο.

Οι πωλήσεις της περιόδου των εορτών στις ΗΠΑ υπερέβησαν κατά 8,5% τις αντίστοιχες του 2020, στη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση εδώ και 17 χρόνια, όπως δείχνουν στοιχεία της Mastercard.

Στο 4,7% διαμορφώθηκε ο δομικός πληθωρισμός των Ηνωμένων Πολιτειών, κατά τον Νοέμβριο, σε ετήσια βάση, όντας σε υψηλό 39 ετών, από το 1982. Στην αύξηση των τιμών αποδίδεται η κάμψη στον ρυθμό με τον οποίο αυξάνουν οι καταναλωτικές δαπάνες, στο 0,6% το Νοέμβριο από 1,4% ένα μήνα νωρίτερα. Το προσωπικό εισόδημα, ενισχύθηκε 0,4% έναντι 0,5% το Νοέμβριο.

Τα αιτήματα για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ παρέμειναν στις 205 χιλιάδες στο ίδιο επίπεδο την προηγούμενη εβδομάδας και εντός των προβλέψεων των αναλυτών. Τα υφιστάμενα αιτήματα για επίδομα έπεσαν σε 1,86 εκατομμύρια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Δεκεμβρίου. Από την άλλη πλευρά, οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά τον Νοέμβριο αυξήθηκαν περισσότερο από τις προβλέψεις, όντας στο 2,5% έναντι του προηγούμενου μήνα.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενέκρινε τη χρήση του αντιιικού χαπιού της Merck για την COVID-19, μετά την έγκριση ενός παρόμοιου χαπιού της Pfizer μία ημέρα νωρίτερα.

Οι καθημερινές μολύνσεις από Covid-19 στις ΗΠΑ καταγράφουν μεγάλη άνοδο λόγω της παραλλαγής Όμικρον και αναμένεται ότι θα φτάσουν το ρεκόρ του περασμένου Ιανουαρίου, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές. «Είμαστε ξεκάθαρα σε κατακόρυφα ανοδική πορεία», εξήγησε μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο NPR ο επιδημιολόγος Δρ Άντονι Φάουτσι, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την πανδημία, σχολιάζοντας τα δεδομένα που δημοσίευσε η εφημερίδα New York Times. Την Κυριακή καταγράφηκαν 214.499 νέα κρούσματα, αύξηση κατά 83% σε σύγκριση με τον μέσο όρο των τελευταίων 14 ημερών. Το απόλυτο ρεκόρ, με 251.232 κρούσματα σε μία ημέρα είχε καταγραφεί τον Ιανουάριο του 2021. Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε επίσης ελαφρά τις τελευταίες δύο εβδομάδες (+3%). Στις 24…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: