Ανοιχτό το ενδεχόμενο για άρση του πιστοποιητικού εμβολιασμού από τα τέλη Μαρτίου στη Γαλλία

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για άρση του πιστοποιητικού εμβολιασμού από τα τέλη Μαρτίου στη Γαλλία

Οι γαλλικές αρχές πιστεύουν ότι υπάρχουν «λόγοι να ελπίζουμε» ότι «στα τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου θα μπορέσουμε να άρουμε το πάσο εμβολιασμού», λόγω της βελτίωσης της υγειονομικής κατάστασης , δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Γκαμπριέλ Ατάλ.
«Το επίπεδο του αριθμού νοσηλευομένων παραμένει πολύ υψηλό, υψηλότερο από το ρεκόρ που είχαμε δει την άνοιξη του 2020, αλλά στις προβλέψεις που κάνουμε (…), υπάρχουν λόγοι να ελπίζουμε ότι σε αυτόν τον χρονικό ορίζοντα η κατάσταση θα έχει βελτιωθεί αρκετά ώστε να μπορέσουμε να άρουμε αυτά τα τελικά μέτρα», είπε.
Στο μέτωπο του αριθμού των κρουσμάτων, «η πτώση είναι ξεκάθαρη, εδώ βρισκόμαστε», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Ο καθηγητής Αλέν Φισέρ, ο επικεφαλής της εμβολιαστικής εκστρατείας στην χώρα, εκτίμησε από την πλευρά του σήμερα ενώπιον της Γερουσίας ότι η άρση του πάσου εμβολιασμού είναι δυνατή «μέχρι τα τέλη Μαρτίου» στις αρχές «Απριλίου» εάν μια σειρά προϋποθέσεων εκπληρωθούν.
«Από επιστημονική και ιατρική άποψη, χρειαζόμαστε μειωμένο ποσοστό επίπτωσης, βρισκόμαστε στο 2.500. Μειωμένο σημαίνει σημαντικά λιγότερα, τουλάχιστον 10 ή 20 φορές λιγότερα, αλλά υπάρχουν στοιχεία του πλαισίου, αν δώσουμε έναν αριθμό δεν θα βγάζει νόημα», είπε.

Μίλησε επίσης για την ανάγκη «να έχει υποχωρήσει η υπέρμετρη πίεση των νοσοκομείων, να επανέλθουν τα νοσοκομεία σε κανονική κατάσταση λειτουργίας και οι ασθενείς χωρίς Covid να μπορούν να νοσηλεύονται χωρίς καθυστέρηση». Απαιτείται επίσης «υψηλή κάλυψη εμβολιασμών με αναμνηστικές δόσεις», σημείωσε.

Ο Φισέρ υπογράμμισε ότι η προοπτική διερεύνησης είναι «εύθραυστο έδαφος», αλλά σύμφωνα με τον ίδιο «μπορεί να πάει αρκετά γρήγορα», επειδή η συχνότητα μειώνεται «μάλλον γρήγορα».

Ο Ατάλ συμφώνησε, δηλώνοντας ότι το πάσο εμβολιασμού θα αρθεί «μόλις υπάρξει ομαλοποίηση της κατάστασης στα νοσοκομεία, δηλαδή ότι δεν θα υπάρχει πλέον νοσοκομείο υπό πολύ υψηλή πίεση λόγω της Covid».

Ο αριθμός των θανάτων στη Γαλλία από την έναρξη της επιδημίας αυξήθηκε στους 133.614 χθες το βράδυ. Πάνω από το 80% του συνολικού πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, ενώ το 78,5% είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Ειδήσεις σήμερα:

Θέμα χρόνου η σύλληψη της μητέρας του νεκρού βρέφους – «Βρέθηκε γυμνό με τον ομφάλιο λώρο» λένε αυτόπτες μάρτυρες

Πυρηνική σύντηξη: Οι επιστήμονες πανηγυρίζουν «σημαντικό βήμα» προς την απόλυτη πηγή ενέργειας

Την κατάργηση όλων των περιορισμών κατά του κορωνοϊού στη Βρετανία ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον

Ακολουθήστε το protothema.gr…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: