Άνοιγμα εστίασης: Τα μέτρα και τα προβλήματα 

Άνοιγμα εστίασης: Τα μέτρα και τα προβλήματα 

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Μετά από 6 μήνες σε κώμα (το πιό παρατεταμένο κλείσιμο λόγω κορονοϊού στην Ευρώπη, ενδεχομένως και παγκοσμίως) η πολύπαθη εστίαση ξαναζωντανεύει τη Δευτέρα του Πάσχα (3 Μαΐου), με περιοριστικά μέτρα, ελπίδες, αλλά και προβλήματα. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη κεφαλαίων επανεκκίνησης, μετά τη μακρά περίοδο απραξίας. Μάλιστα, η πλατφόρμα του νέου προγράμματος, για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις εστίασης, με σκοπό την αγορά πρώτων υλών θα ανοίξει στις 10 Μαΐου, ενώ η εκταμίευση των ποσών αναμένεται αργότερα. Σημειώνεται ότι, το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται στο 7% επί του τζίρου του κύριου ΚΑΔ εστίασης ή του ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα του 2019. 

Εξαιτίας, της έλλειψης ταμειακών διαθέσιμων (υπολογίζεται ότι 5 στις 10 επιχειρήσεις εστίασης έχουν μηδενικά), αλλά και επειδή το 20% των καταστημάτων εστίασης δεν έχουν εξωτερικό χώρο, πολλές επιχειρήσεις δεν θα ανοίξουν αύριο, όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι του κλάδου.   

«Μέχρι το τέλος Μαΐου θα είναι δύσκολα για τον κλάδο που έχει να εργαστεί 6 μήνες…το πιο μικρό κατάστημα έχει ανελαστικές δαπάνες της τάξεως των 2-3.000 ευρώ. Γι’ αυτό και τη Δευτέρα δεν ξεκινάμε με τους καλύτερους οιωνούς» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς και πρόσθεσε ότι το επόμενο διάστημα θα ήταν καλό να απελευθερωθεί -τουλάχιστον- το ωράριο λειτουργίας «για να είναι βιώσιμες οι επιχειρήσεις».

Από εκεί και πέρα, διαπιστώνονται προβλήματα με τη διανομή των self tests, που είναι υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους στον κλάδο εστίασης.  «Δεν υπάρχουν τα ΑΜΚΑ τους στο πληροφοριακό σύστημα παρ’ όλο που είναι εργαζόμενοι που ήταν σε αναστολή εργασίας και επανέρχονται στις δουλειές τους από τη Δευτέρα του Πάσχα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ. 

Ο κ. Καββαθάς επεσήμανε ότι οι φαρμακευτικοί σύλλογοι δεν διαθέτουν self tests Σαββατοκύριακο και αργίες και αυτό επιτείνει το πρόβλημα. «Η δωρεάν διανομή περιορίζεται από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή. Κατά συνέπεια για τον κλάδο της εστίασης είναι οξύτατο το πρόβλημα, καθώς ξεκινάει από τη Δευτέρα του Πάσχα την εκ νέου λειτουργία της.

Τα μέτρα για την εστίαση 

Με ωράριο λειτουργίας έως τις 22:45, χωρίς μουσική και αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 3 Μαΐου τα καταστήματα εστίασης.

Αυτό προβλέπεται, μεταξύ άλλων, στη νέα ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης σχετικά με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού για το…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: