«Ανοίγουμε τουριστικά τα Βαρώσια» | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

«Ανοίγουμε τουριστικά τα Βαρώσια» | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Yπέρ μιας συμφωνίας στο Κυπριακό μέσω της διαπραγματευτικής οδού δηλώνει ο Ερσίν Τατάρ λέγοντας ότι οι πιθανότητες έναρξης και επιτυχίας στις διαπραγματεύσεις θα αυξηθούν, εάν γίνει αποδεκτή η κυριαρχική ισότητα της τουρκοκυπριακής (τ/κ) πλευράς.

«Μπάλωμα»

Ανακοίνωσε ότι σήμερα Τετάρτη το βράδυ μεταβαίνει στα κατεχόμενα ο τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και πως κατά την επίσκεψη του τούρκου προέδρου στα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου «θα γίνουν μια σειρά από εγκαίνια».

Το «παιχνίδι» του Τσίπρα με το ΚΙΝΑΛ

Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο τ/κ ηγέτης σε δηλώσεις χθες στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων» ανέφερε ότι δεν μπορεί να υπάρξει επιτυχία σε συνομιλίες με την αντίληψη «αυτός Κυπριακή Δημοκρατία, εγώ κοινότητα».

Η ελληνοκυπριακή πλευρά (ε/κ), υποστήριξε ο κ. Τατάρ, πιστεύει ότι οι Τ/κ είναι καταδικασμένοι σε συμφωνία γιατί τα «εμπάργκο» εναντίον των Τ/κ είναι επιτυχημένα και «σίγουρα (οι Τ/κ) θα έρθουν και θα γίνουν μπάλωμα στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Οι Τ/κ, συνέχισε, που έχουν δημιουργήσει το δικό τους «κράτος» δεν πρόκειται να επιτρέψουν να γίνουν μπάλωμα στην ΚΔ, ούτε και να αποκοπούν από τη διασύνδεσή τους, τη σχέση τους με την Τουρκία.

Αυτό που ο ίδιος λέει είναι πως παρά να θέσει το μέλλον των Τ/κ σε κίνδυνο με το να γίνουν μπάλωμα στην ΚΔ, «ας μείνουμε έτσι». Αλλά μένοντας έτσι, είπε, θα πρέπει να ενδυναμωθεί το ψευδοκράτος και να αυξήσει τις επαφές του με τη διεθνή κοινότητα.

«Δεν πιστεύω στην ομοσπονδία»

«Βεβαίως και για την αναγνώριση θα πιέσουμε κάποιους φίλους που είναι κοντά στην Τουρκία. Αλλά δεν μπορούμε να υποσχεθούμε ότι αύριο το πρωί θα μας αναγνωρίσουν. Εάν το πω αυτό δεν θα είναι πρέπον. Αυτό που λέω είναι ότι πιστεύω πως αυτή η πολιτική είναι σωστή και αυτή θα ακολουθήσω» τόνισε.

Ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι «δεν πιστεύω στην ομοσπονδία. Αλλά ποτέ δεν είπα στον κόσμο αύριο το πρωί θα βρω λύση. Στο παρελθόν κάποιοι ηγέτες είχαν υποσχεθεί λύση μέσα σε 3 μήνες. Εγώ πότε δεν υποσχέθηκα κάτι τέτοιο. Εγώ λέω ότι εάν υπάρξει μια συμφωνία θα πρέπει να είναι ισχυρή, δεν πρέπει να θέτουμε το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας σε κίνδυνο».

«Βεβαίως και θέλουμε μια συμφωνία μέσω της διαπραγματευτικής οδού στο πλαίσιο αυτών που λέμε. Γιατί πιστεύω ότι η επίτευξη μιας συμφωνίας θα είναι προς όφελος του καθενός στην Κύπρο», συμπλήρωσε ο κ. Τατάρ. «Για να συνεχιστεί η γαλήνη μετά από μια συμφωνία, η λύση πρέπει να είναι βασισμένη σε δύο κράτη και δύο λαούς» υποστήριξε.

Επανέλαβε ότι στη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ στις Βρυξέλλες του…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: