Ανοικτή, ΜΙΝΙ πρόκληση

Ανοικτή, ΜΙΝΙ πρόκληση

Στο τιμόνι ο Δημήτρης Μπαλής

Εχουν αρχίσει να λιγοστεύουν απειλητικά τα cabrio αυτοκίνητα στην αγορά, και μάλιστα τα τετραθέσια, γενικώς και ειδικά στην Ελλάδα. Κάποτε είχαν μεγάλη άνθηση, όμως οι κατασκευαστές φαίνεται ότι έχουν χαθεί στις σκέψεις για τα ηλεκτρικά μοντέλα και στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης, που δεν οδηγούνται στην απόφαση για την παραγωγή cabrio αυτοκινήτων, τα οποία, εδώ που τα λέμε, έχουν και περιορισμένο αγοραστικό κοινό.

Το ΜΙΝΙ, στις τελευταίες του γενιές, είναι ένα αυτοκίνητο που εμμένει στις cabrio εκδόσεις, ίσως επειδή και ο χαρακτήρας του αυτοκινήτου είναι τέτοιος, που συνάδει με το lifestyle.

Το ΜΙΝΙ cabrio που οδήγησα, στην έκδοση Cooper, και μάλιστα σε αυτό το Zesty Yellow χρώμα, που σε συνδυασμό με τη μαύρη υφασμάτινη οροφή και το σχέδιο της βρετανικής σημαίας πάνω της σε γκρι χρώμα, αλλά και τις περίτεχνες, μαύρες – γκρι ζάντες, δημιουργούν ένα σύνολο που τράβηξε τα βλέμματα.

Ανοικτή, ΜΙΝΙ πρόκληση Εν γένει, η διχρωμία του κίτρινου αμαξώματος με το μαύρο στα περιμετρικά προστατευτικά, στη μάσκα, στους στενούς αεραγωγούς, στον πίσω προφυλακτήρα, και στα LED φωτιστικά, δημιουργούν μια ομοιογενή εικόνα. Ξεχωρίζουμε και τα πίσω LED φώτα Union Jack, επίσης με φωτισμό που σχηματίζει τη βρετανική σημαία.

Ετσι, δηλώνει και την καταγωγή του.

Στα 3,876 μ. μήκος, το ΜΙΝΙ είναι πράγματι μίνι σε διαστάσεις, με τονισμένο πλάτος (1,727 μ.), χαμηλό ύψος (1,415 μ.) και φαρδιά μετατρόχια (1,485 μ.), που μαζί με το μεταξόνιο των 2,495 μ., δημιουργούν ένα φιλόξενο εσωτερικό για 4 επιβάτες. Δεν μπορώ να πω ότι και οι 4 θα είναι ενήλικες, καθώς αν ο οδηγός είναι κανονικών διαστάσεων, τότε το κάθισμά του βρίσκεται αρκετά πίσω και ο χώρος για τα πόδια ενός ενήλικα στο πίσω κάθισμα, είναι ελάχιστος. Ένα παιδί κάθεται άνετα, ενώ χωρά εύκολα ένας ενήλικας πίσω από το κάθισμα του συνοδηγού, που θα χρειαστεί να το μετακινήσει μπροστά, χωρίς να περιορίσει την άνεσή του.

Ο χώρος των αποσκευών, στα 215 λίτρα, είναι κι αυτός, βέβαια, περιορισμένος, και χωνευτός, που κάπως δυσκολεύει να βγάλεις ορισμένα αντικείμενα, και με το στενό άνοιγμα της πόρτας. Πάντως, αν δεν υπάρχουν πίσω επιβάτες και ρίξεις τις πλάτες των δύο καθισμάτων, τότε χωρούν αντικείμενα μεγαλύτερων διαστάσεων.

Ανοικτή, ΜΙΝΙ πρόκληση Στο κόκπιτ, υπάρχει πλέον ψηφιακός πίνακας οργάνων 5 ιντσών, ενώ η μεγάλη, στρογγυλή οθόνη ενημέρωσης / ψυχαγωγίας, αποτελεί σήμα κατατεθέν, με τους χειρισμούς της να γίνονται μέσω του περιστροφικού διακόπτη στη βάση της κονσόλας. Θαυμάσια η ταπετσαρία και με το δέρμα, που το συναντούμε και στο τριάκτινο τιμόνι, αλλά και στα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: