«Αντέχουμε ακόμα» στο Ντονμπάς, διαβεβαιώνει ο Ζελένσκι | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

«Αντέχουμε ακόμα» στο Ντονμπάς, διαβεβαιώνει ο Ζελένσκι | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Οι ουκρανικές δυνάμεις κρατούν τις θέσεις τους απέναντι στα ρωσικά στρατεύματα στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς και επιτυγχάνουν μικρή πρόοδο σε ορισμένες περιοχές, διαβεβαίωσε το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Σε γενικές γραμμές, κρατάμε τις θέσεις μας», είπε ο Ζελένσκι στο βραδινό διάγγελμά του. «Υπάρχουν επίσης ορισμένες περιοχές του μετώπου όπου προχωράμε ελαφρώς».

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία, που δέχεται κύματα αεροπορικών επιθέσεων από την Ρωσία, έχει ενισχύσει τις αντιαεροπορικές δυνατότητές της και θα τις ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον επόμενο χρόνο, για να προστατεύσει το έδαφός της «αλλά και ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο», όπως είπε.

Όλες οι δυνάμεις της Ρωσίας συγκεντρώνονται στο Ντονμπάς

Μπορεί ο Ουκρανός πρόεδρος να εκφράζει την αισιοδοξία του, ωστόσο, τρεις ημέρες πριν, είχε χαρακτηρίσει «δύσκολη και επώδυνη» την κατάσταση στο μέτωπο του Ντονμπάς, τονίζοντας ότι απαιτεί «όλη τη δύναμη και τη συγκέντρωση» της χώρας.

«Πρώτα απ’ όλα, τα θέματα του μετώπου. Το Μπαχμούτ, η Κρεμίνα και οι άλλες περιοχές του Ντονμπάς που απαιτούν τη μέγιστη δύναμη και συγκέντρωση», έλεγε ο Ζελένσκι στο νυχτερινό διάγγελμά του στις 27 του μήνα.

«Η κατάσταση εκεί είναι δύσκολη και επώδυνη. Οι κατακτητές αναπτύσσουν όλους τους πόρους που διαθέτουν – και είναι σημαντικοί – για να επιτύχουν κάποιου είδους πρόοδο», είπε

Αναφερόμενος στις διακοπές στην ηλεκτροδότηση, είπε ότι συνεχίζονται και ότι περίπου εννέα εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Σημείωσε ότι οι εργάτες που επιδιορθώνουν το δίκτυο, μετά τις επαναλαμβανόμενες ρωσικές επιθέσεις, επανασύνδεσαν το ρεύμα για πολλούς ανθρώπους τα Χριστούγεννα, όμως τα προβλήματα συνεχίζονται.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από «Αντέχουμε ακόμα» στο Ντονμπάς, διαβεβαιώνει ο Ζελένσκι | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: