Αντίδραση Ελλάδας σε Ζαχάροβα: «Δεν συκοφαντούμε εμείς τη Ρωσία αλλά οι πράξεις της ηγεσίας της»

Αντίδραση Ελλάδας σε Ζαχάροβα: «Δεν συκοφαντούμε εμείς τη Ρωσία αλλά οι πράξεις της ηγεσίας της»

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ο χρόνος θα τα βάλει όλα στη θέση τους, θα δείξει ποιος είχε δίκιο και ποιος – την κρίσιμη στιγμή – έδειξε έλλειψη διορατικότητας, έκανε λάθος επιλογή» αναφέρει η εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ – Η πρώτη αντίδραση της Ελλάδας στην Ζαχάροβα από τον Τάκη Θεοδωρικάκο

«Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία δεν είναι η Ελλάδα αλλά οι πράξεις της ηγεσίας της» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στο Mega απαντώντας με τον τρόπο αυτό στην εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως η Ελλάδα είναι μια ελεύθερη χώρα, και ο καθένας μπορεί να βλέπει ό,τι θέλει.

Η Ρωσία έχει εισβάλλει στην Ουκρανία και καθημερινά προκαλεί εκατοντάδες νεκρούς, σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ενώ υπενθυμίσε ότι κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου υπάρχουν και Έλληνες ομογενείς ανάμεσα στους νεκρούς.

Στο ερώτημα πως θα αντιδράσει η Ελλάδα στις επικρίσεις της Ρωσίας για την ελληνική στάση ο Τάκης Θεοδωρικάκος επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. «Έχουμε καταδικάσει τη ρωσική εισβολή και στηρίζουμε με πράξεις αλληλεγγύης την Ουκρανία γιατί έχει δεχτεί απρόκλητη επίθεση» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Κανείς δεν μπαίνει στην Ελλάδα χωρίς έλεγχο»

«Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν μπει στη χώρα 4.400 Ουκρανοί πολίτες. Είμαστε σε πλήρη συνεννόηση με την ουκρανική πρεσβεία και το προξενείο στη Θεσσαλονίκη και διευκολύνουμε αυτούς τους ανθρώπους να μπαίνουν στη χώρα. Μέχρι στιγμής οι πολίτες που έρχονται βρίσκονται σε επαφή με συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος για τις προσφυγικές ροές από την Ουκρανία, υπενθυμίζοντας ότι οι συγκεκριμένοι λαμβάνουν καθεστώς πρόσφυγα πολέμου με βάση απόφαση της ΕΕ και μπορούν να παραμείνουν για ένα χρόνο, απολαμβάνοντας τα δικαιώματα που έχουν οι πρόσφυγες πολέμου.

«Θέλω να υπογραμμίσω ότι η φιλοξενία μας, ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη μας συνδυάζονται με την εφαρμογή απόλυτων μέτρων ασφαλείας. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να μπει στην Ελλάδα ο οποιοσδήποτε, χωρίς έλεγχο» πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συμπληρώνοντας πως «αυτό που άλλαξε τις τελευταίες ημέρες τον κόσμο είναι ότι τα κράτη οφείλουν να έχουν ως πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των συνόρων τους και την ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας».

«Η Ελληνική Αστυνομία έχει οργανώσει ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: onsports.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: