Αντίο Ηλίθιοι – Monopoli.gr

Αντίο Ηλίθιοι - Monopoli.gr

Υπόθεση
Μια ταλαιπωρημένη κομμώτρια που πάσχει από ανίατη ασθένεια, προσπαθεί να βρειτο χαμένο της παιδί, με τη βοήθεια δύο ανεκδιήγητων τύπων.
Δύσκολοι αποχαιρετισμοί
Το «Αντίο, Ηλίθιοι» είναι μια ξεκαρδιστική μαύρη κωμωδία που βάλλει κατά πάντων με 2-3 αληθινά εξωφρενικές σκηνές που θα σας ρίξουν στα πατώματα από τα γέλια. Οι μικροαστικές συνήθειες, το τέρας της γραφειοκρατίας, η αστυνομία βία, οι μηχανισμοί εξουσίας και πάνω από όλα η πολιτική ορθότητα, γίνονται πρόσφοροι στόχοι για την εξωφρενική σάτιρα με το ισοπεδωτικό χιούμορ του Ντιποντέλ.
Μάλιστα η αμείλικτη σάτιρα του φιλμ ουκ ολίγες φορές μετατρέπεται σε μια σουρεαλιστική πανδαισία γέλιου με αναρχική διάθεση που δεν αφήνει τίποτα όρθιο στο διάβα της.
Ο πολυτάλαντος Αλμπέρ Ντιποντέλ υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία, ενώ υποδύεται έναν από τους δύο πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες που πλαισιώνουν την ηρωίδα. Στο ρόλο της τελευταίας η Βιρζινί Εφιρά («Ο μαύρος γάτος του έρωτα») αποδεικνύει για άλλη μια φορά την γνήσια κωμική της φλέβα. Σε μικρό αλλά χαρακτηριστικό ρόλο ο Τέρι Γκίλιαμ , του κορυφαίου βρετανικού κωμικού σχήματος των Μόντι Πάιθονς. Η ταινία άλλωστε είναι αφιερωμένη στον Τέρι Τζόουνς.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τίτλος: Adieu les Cons
Σκηνοθεσία: Αλμπερτ Ντουποντέλ
Σενάριο: Μαρσία Ρομάνο, Αλμπερτ Ντουποντέλ
Παίζουν: Κούαν Κοτζαντί, Φιλίπ Ουκάν, Αλμπερτ Ντουποντέλ, Λόρεντ Στόκερ, Νίκολας Μαριέ, Βιρτζινί Εφίρα, Τζοχάν Ντιονέ, Μαριλού Ασιλού, Τζάκι Μπέροερ, Μισέλ Βουιλερμόζ, Μπαστιέν Ουγκέτο
Παραγωγή: Κατρίν Μποζοργκάν
Διάρκεια: 87′
Χώρα: Γαλλία
Έτος: 2020
Rating: 3.5
Διανομή: Weird Wave

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.monopoli.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: