Αντιπαράθεση για το νομοσχέδιο ρύθμισης οφειλών – «Κρείττον του λελείν, το σιγάν» είπε στον ΣΥΡΙΖΑ ο Σταϊκούρας

Αντιπαράθεση για το νομοσχέδιο ρύθμισης οφειλών - «Κρείττον του λελείν, το σιγάν» είπε στον ΣΥΡΙΖΑ ο Σταϊκούρας

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας» είναι ένα αποτελεσματικό μεταρρυθμιστικό εργαλείο με κοινωνικές πρόνοιες και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να μην μιλάει άσκοπα.
«Το νομοσχέδιο αυτό συνιστά ένα σημαντικό μεταρρυθμιστικό εργαλείο για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους της χώρας», ανέφερε αρχικά σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Σταϊκούρας.
Στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών συμπλήρωσε: «Συμβάλλει στην στήριξη της αγοράς εργασίας. Στην τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων. Στην προσέλκυση νέων επενδύσεων. Στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και προστατεύοντας, στον μέγιστο δυνατό βαθμό, τον παραγωγικό ιστό της οικονομίας».
Ο υπουργός Οικονομικών «σήκωσε το γάντι» στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, καλώντας την εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου να είναι «πιο προσεκτική στην κριτική της, να κάνει την αυτοκριτική της και να μην καταφεύγει σε ανακρίβειες».
Υπενθύμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εκεί που υποστήριζε “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” κατήργησε με τους ν.4346/2015 και ν.4592/2019 την προστασία της πρώτης κατοικίας”.
«Από την “σεισάχθεια” φτάσαμε επί ημερών διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν γίνει 25.672 πλειστηριασμοί!», προσέθεσε: Αντέκρουσε τις επικρίσεις ότι “οι τραπεζίτες είναι αυτοί που έγραψαν το νομοσχέδιο”, λέγοντας «πώς είναι δυνατόν να έχουν οι τράπεζες γράψει το σχέδιο νόμου και ταυτόχρονα να έχουν σοβαρές αντιδράσεις και να έχουν βάλει και ιδιωτικό οίκο προκειμένου να αξιολογήσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης».
Υπογράμμισε ότι «επί ημερών διακυβέρνησής ΣΥΡΙΖΑ μας λέγατε, με τον κ. Τσακαλώτο, ότι “οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι σημαντικοί, για να έχουμε καλές τράπεζες”, και σήμερα τάσσεται κατά τους». Καταλόγισε στην εισηγήτρια ανακολουθία στην κριτική που άσκησε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, λέγοντας πως «η τρίτη ανακεφαλαιοποίηση έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ» όπως και ο νόμος για το ΤΧΣ.
Κατόπιν όλων αυτών, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, απευθύνθηκε προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας «κρείττον του λελείν, το σιγάν» (σ.σ. δηλαδή καλύτερα είναι να σιωπάς από το να ομιλείς άσκοπα)
«Συνολικό, συνεκτικό και καινοτόμο νομοσχέδιο»
Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, ο κ. Σταϊκούρας εξήγησε γιατί αυτό είναι «συνολικό, συνεκτικό, ρεαλιστικό και καινοτόμο».
Στόχος του «η αντιμετώπιση με αποτελεσματικότητα, διαφάνεια, ευελιξία και κοινωνική δικαιοσύνη του μεγάλου οικονομικού και κοινωνικού προβλήματος της υπερχρέωσης…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: