Αντιπαράθεση στη Βουλή για ΛΑΡΚΟ, ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΠΑ Υποδομών

Βουλή: Ψηφίστηκε η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για την ΑΟΖ

Οι τροπολογίες που ρυθμίζουν ζητήματα της ιδιωτικοποίησης για ΛΑΡΚΟ, ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΠΑ Υποδομών πυροδοτούν ένταση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

Η αντιπολίτευση ζητάει την απόσυρσή τους αλλά η κυβέρνηση επιμένει στις τροπολογίες και, όπως τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, είναι τροπολογίες για τη διαδικασία αποκρατικοποιήσεων, υπέρ των οποίων είναι εκπεφρασμένη η πολιτική βούληση της κυβέρνησης, είναι μέρος του προγράμματος της ΝΔ, το οποίο ενέκρινε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις εθνικές εκλογές.

Ως προς την ουσία των διατάξεων, ο υπουργός είπε ότι οι τροπολογίες εκφράζουν την πολιτική της κυβέρνησης για τις ιδιωτικοποιήσεις, την οποία έχει πει στον ελληνικό λαό και τώρα την υλοποιεί, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που είπε ότι θα σκίσει τα μνημόνια. «Φέρνουμε την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΠΑ Υποδομών», ανέφερε και σημείωσε ότι οι τροπολογίες είναι διαδικαστικού χαρακτήρα αλλά «είναι απολύτως αναγκαίες για να προχωρήσει μία ήδη εξαγγελθείσα και ψηφισθείσα από τη Βουλή πολιτική».

«Κάθε κυβέρνηση έχει δικαίωμα να καταθέτει τροπολογίες και προφανώς δεν έχει υποχρέωση να τις καταθέτει μόνο στο στάδιο της επεξεργασίας στην επιτροπή. Οι τροπολογίες είναι εμπρόθεσμες και συναφείς με το νομοσχέδιο», επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και πρόσθεσε: «Θέλουμε να ξεχάσουμε τι γινόταν επί πολλά χρόνια σε αυτήν τη Βουλή, και επί ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα μας κουνάει το δάχτυλο; Εδώ έρχονταν ολόκληρα νομοσχέδια ως τροπολογίες και κάνετε φασαρία για δύο τροπολογίες. Προσπαθείτε να διασκεδάσετε την πλήξη σας. Δεν αξίζει να χάνουμε την ώρα μας με αυτά τα ζητήματα για τη διαδικασία». Ο ίδιος παρατήρησε ότι η επιτροπή είχε ενημερωθεί για το περιεχόμενο των τροπολογιών που θα κατέθετε η κυβέρνηση, αυτές κατατέθηκαν εμπρόθεσμα. «Το μόνο που απομένει ως σημείο διαφωνίας, διότι τα άλλα είναι εφευρέσεις και τεχνάσματα, είναι το περιεχόμενο των τροπολογιών. Διαφωνούσαμε και πριν τις εκλογές. Ο κόσμος άκουσε εμάς, άκουσε εσάς, ψήφισε εμάς. Κι εμείς, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που εφάρμοσε τα εντελώς αντίθετα με αυτά που υποσχέθηκε, εμείς εφαρμόζουμε την πολιτική για την οποία ψηφιστήκαμε», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης.

Οι τροπολογίες που έχουν κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τον περιορισμό της χρήσης πλαστικών μιας χρήσης και ψηφίζονται σήμερα στην Ολομέλεια, προκάλεσαν τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Οι διατάξεις που αφορούν τη ΛΑΡΚΟ, τον…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: