Απειλεί με κλείσιμο Facebook και Instagram στην Ευρώπη ο Ζούκενμπεργκ

Απειλεί με κλείσιμο Facebook και Instagram στην Ευρώπη ο Ζούκενμπεργκ

Μιλήστε φθηνά & ποιοτικά σε Κινητά & Σταθερά Ελλάδας | voipphone.com.gr |

Με κλείσμο των Facebook και το Instagram στην Ευρώπη, απειλεί ο Μαρκ Ζούκενμπεργκ αν η γηραιά ήπειρος δεν δεχτεί τις διατλαντικές μεταφορές δεδομένων, σε μια περίοδο που το Facebook χάνει χρήστες και η μετοχή υποχωρεί.

Σύμφωνα με τον Guardian για τη Meta όπως έχει ονομαστεί πρόσφατα η εταιρία που έχει τις εφαρμογές αποτελεί βασικό ζήτημα οι διατλαντικές μεταφορές δεδομένων που ρυθμίζονται μέσω της λεγόμενης ασπίδας προστασίας και άλλων μοντέλων που χρησιμοποιεί η εταιρεία για την αποθήκευση δεδομένων από Ευρωπαίους χρήστες σε Αμερικανικούς διακομιστές.

Οι συμφωνίες για τις διατλαντικές μεταφορές δεδομένων που ισχύουν βρίσκονται υπό τον αυστηρό έλεγχο της ΕΕ και όπως ανέφερε ο Ζούκερμπεργκ στην ετήσια έκθεσή του, εάν η Meta δεν έχει την επιλογή να μεταφέρει, να αποθηκεύει και να επεξεργάζεται δεδομένα από τους Ευρωπαίους χρήστες της σε διακομιστές που εδρεύουν στις ΗΠΑ, το Facebook και το Instagram ενδέχεται να κλείσουν σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Μειώνονται οι χρήστες πέφτει η μετοχή

Σημειώνεται ότι οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες του Facebook σε όλο τον κόσμο ήταν 1,929 δισεκατομμύρια στο τέταρτο τρίμηνο του 2021, εμφανίζοντας για πρώτη φορά μείωση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, όταν ήταν 1,93 δισεκατομμύρια.

Εκτός από την πτώση του αριθμού των ημερήσιων χρηστών, οι μετοχές της μητρικής Meta Platforms υπέστησαν θεαματική υποχώρηση περίπου κατά 25% την περασμένη εβδομάδα στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: