Απνοια στο χρηματιστήριο, ανοδικά βήματα

Απνοια στο χρηματιστήριο, ανοδικά βήματα

Σε στενό εύρος διακύμανσης κινούνται και σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες, συνεχίζοντας την πορεία συσσώρευσης στην περιοχή των 900-910 μονάδων, όπου θα κριθεί η έκβαση της μάχης για την περαιτέρω πορεία της αγοράς.

Η συναλλακτική κίνηση είναι εξαιρετικά υποτονική και ο τζίρος χαμηλός – μόλις 13,2 εκατ. ευρώ σε  δυόμιση ώρες συνεδρίασης, συν 5,7 εκατ. από προσυμφωνημένες μεταβιβάσεις 8 πακέτων 322.400 μετοχών “Τιτάν”.

Ιχυρή ανοδική αντίδραση εκδηλώθηκε πριν από λίγο, βελτιώνοντας την εικόνα στο ταμπλό. Ομως είναι αμφίβολο αν θα έχει συνέχεια, καθώς η ανοδική δυναμική της αγοράς έχει εξαντληθεί.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες και αναλυτές επισημαίνουν ότι οι χαμηλοί τζίροι των τελευταίων ημερών δείχνουν επιφυλακτικότητα και υποβόσκοντα προβληματισμό για την περαιτέρω πορεία του ΧΑ σε βραχυχρόνιο ορίζοντα. Τα μεγάλα ξένα χαρτοφυλάκια παραμένουν αδρανή και τη σκυτάλη έχουν πάρει επιθετικοί εγχώριοι παίκτες και traders, που εστιάζουν στα μικρομεσαία χαρτιά.

Μάλλον αρνητική η επίδραση και από τις μεγάλες διεθνείς αγορές, όπου διαμορφώνονται ασταθείς ισορροπίες και πολλοί αναλυτές βλέπουν  κίνδυνο σοβαρής διόρθωσης.

 Μετοχές και δείκτες

Στο ΧΑ οι βασικοί δείκτες κινούνται από την αρχή της συνεδρίασης σε θετικό έδαφος, καταγράφοντας μικρά κέρδη.

Ο Γενικός Δείκτης  σημείωσε υψηλό +0,41% στις 905,76 μονάδες και χαμηλό -0,14% στις 900,73. Τώρα  βρίσκεται στις 904 με κέρδη 0,22%.Ο FTSE 25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 0,23%, στις 2.191 μονάδες  Ο τραπεζικός δείκτης κινήθηκε μεταξύ -0,20% και +0,49%. Τώρα βρίσκεται στα επίπεδα χθεσινού κλεισίματος, σχεδόν αμετάβλητος.

Στον κλάδο ξεχωρίζει η Attica Bank με +11,2%, Alpha +0,8%, Πειραιώς +0,5%.  Στο κόκκινο  Εθνική -0,7%.  Eurobank -0,1%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips του FTSE 25 Φουρλής +1,4%, Βιοχάλκο +1,1%, ΑΔΜΗΕ, Motor Oil, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ και Jumbo +0,7.

Μικρές απώλειες καταγράφουν Aegean -0,7%, ΕΧΑΕ -0,6%, ΕΛΠΕ -0,5%, ΟΠΑΠ -0,3%.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: