Από καρδιάς: 7 αλλαγές στον τρόπο ζωής μετά από καρδιακή προσβολή

Από καρδιάς: 7 αλλαγές στον τρόπο ζωής μετά από καρδιακή προσβολή

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Σύμφωνα με το Centers for Disease Control and Prevention (CDC), από τους περίπου 805.000 Αμερικανούς που παθαίνουν καρδιακή προσβολή κάθε χρόνο, οι 200.000 είναι άτομα που είχαν ήδη στο παρελθόν ένα προηγούμενο καρδιακό επεισόδιο. Γνωστοί παράγοντες κινδύνου, πολλοί από τους οποίους μπορούν να μειωθούν ή να αντιμετωπιστούν, προκαλούν τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των καρδιακών προσβολών.

Προβαίνοντας σε αλλαγές στον τρόπο ζωής για να αντιμετωπίσει κανείς αυτούς τους παράγοντες κινδύνου, μπορεί να μειώνει τις πιθανότητές του να πάθει ακόμη μια καρδιακή προσβολή και τον βοηθά να αισθάνεται καλύτερα συνολικά όσον αφορά την υγεία του. Αυτό που χρειάζεται να ληφθεί υπόψιν είναι ότι η υιοθέτηση μόνιμων αλλαγών στον τρόπο ζωής απαιτεί τον καθορισμό στόχων SMART.
Όταν ξεκινάει κανείς ένα συνολικό «makeover» στον τρόπο ζωής του δηλαδή, πρέπει να βεβαιωθεί ότι οι προκλήσεις που έχει ορίσει είναι:

S (specific): Συγκεκριμένες
M (measurable): Μετρήσιμες
A (attainable): Εφικτές

R (realistic) : Ρεαλιστικές
T (time-based): Χρονικά προσδιορισμένες
Ακολουθούν μερικές αλλαγές που μπορεί να κάνει κανείς στην καθημερινή ζωή του, προκειμένου να τον βοηθήσουν να κρατήσει την καρδιά του υγιή.

1. Αλλαγές στη διατροφή
Ένα πλάνο υγιεινής διατροφής είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την καταπολέμηση των καρδιαγγειακών παθήσεων.
Ένας καλός τρόπος να ξεκινήσει κανείς είναι παρακολουθώντας πόσες θερμίδες καταναλώνει καθημερινά, με τον προσδιορισμό του αριθμού θερμίδων που χρειάζεται για να χάσει κιλά ή να διατηρήσει ένα φυσιολογικό βάρος. Στόχος είναι να μείνει εντός αυτού του εύρους κατανάλωσης θερμίδων κάθε μέρα.
Ακόμη, είναι σημαντικό να αποφεύγονται ή να περιορίζονται όσο το δυνατόν περισσότερο τα τρόφιμα που έχουν πολύ λίγα θρεπτικά συστατικά και ταυτόχρονα πολλές θερμίδες. Επίσης, καλό είναι να περιοριστούν και τα κορεσμένα λιπαρά, τα τρανς λιπαρά, το νάτριο, το κόκκινο κρέας, τα γλυκά και τα ζαχαρούχα ποτά. Ακολούθως, από το διατροφικό αυτό πλάνο πρέπει να μειωθεί ή να εξαλειφθεί η ποσότητα των επεξεργασμένων τροφίμων, τα οποία τείνουν να είναι πλούσια σε νάτριο και ζάχαρη. Τέλος, το αλκοόλ είναι απαραίτητο να καταναλώνεται σε μέτριες ποσότητες.

Αντ ‘αυτού, αυτά που θα πρέπει να καταναλώνονται συχνότερα είναι τα φρούτα και λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, η άπαχη πρωτεΐνη και τα υγιή λίπη και έλαια.
Τρόφιμα που είναι υγιεινά για την καρδιά
Ακολουθούν μερικά από τα τρόφιμα που βοηθούν στη διατήρηση της βέλτιστης υγείας της καρδιάς:

Φυλλώδη, πράσινα…,https://eidiseis.news/wp-content/uploads/2021/02/Από-καρδιάς-7-αλλαγές-στον-τρόπο-ζωής-μετά-από-καρδιακή.jpg

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: shape.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: