Αποκάλυψη-βόμβα από Βούτσιτς – Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που παραιτήθηκε ο Ζάεφ – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Αποκάλυψη-βόμβα από Βούτσιτς – Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που παραιτήθηκε ο Ζάεφ - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς αποκάλυψε την πραγματική αιτία για την παραίτηση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ προχθές Κυριακή μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τοπικών εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία.

«Προσωπική απογοήτευση»

Ο πρόεδρος της Σερβίας εκτίμησε πως η παραίτηση του Ζόραν Ζάεφ δεν ήταν μόνο συνέπεια του δυσμενούς αποτελέσματος που πέτυχε το κόμμα του στις τοπικές εκλογές, αλλά και προσωπική απογοήτευσή του από τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ).

Φέρνουν «κόκκινο» χειμώνα οι ελλιπείς έλεγχοι και το διάτρητο «τείχος ανοσίας»

«Είπαν ότι εάν υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών, η Βόρεια Μακεδονία θα έχει συνομιλίες με την ΕΕ, αλλά αυτό δεν συνέβη», δήλωσε ο Βούτσιτς στη σερβική Pink TV από τη Γλασκώβη, όπου συμμετείχε στη σύνοδο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή.

Δηλώσεις Βούτσιτς στη σερβική τηλεόραση

Ο Ζάεφ δεχόταν συνεχείς και σκληρές επιθέσεις από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, το οποίο τον κατηγορούσε για «προδοσία» λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Ως προδότη»

Την προηγούμενη Παρασκευή, μάλιστα, δύο ημέρες πριν την παραίτησή του, ο Ζάεφ κλήθηκε για μια ακόμα φορά να απαντήσει στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, λέγοντας πως είναι «ο μεγαλύτερος πατριώτης» που κατάφερε πράγματα για τα οποία υπήρχε άρνηση παλαιότερα.

«Λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, της Συμφωνίας με τη Βουλγαρία και επειδή έχουμε εκπληρώσει πλήρως το Πλαίσιο της Οχρίδας, προσπαθούν να με παρουσιάσουν ως προδότη, αλλά θεωρώ τον εαυτό μου τον μεγαλύτερο πατριώτη, γιατί η μακεδονική γλώσσα και η μακεδονική ταυτότητα δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ πριν και καθιερώθηκαν σε διεθνές επίπεδο» ανέφερε.

Υπενθύμισε ότι πριν το 2017 η χώρα είχε την ονομασία «FYROM» για όλο τον κόσμο και ότι τα δημοσιεύματα χρησιμοποιούσαν τους όρους «ο λαός της» και «η γλώσσα του», αλλά σήμερα είμαστε «Μακεδόνες με μακεδονική γλώσσα», τόνισε.

Αποκάλυψη-βόμβα από Βούτσιτς – Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που παραιτήθηκε ο Ζάεφ - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online
«Θεωρώ τον εαυτό μου τον μεγαλύτερο πατριώτη» είχε πει ο Ζόραν Ζάεφ πριν παραιτηθεί (φωτογραφία αρχείου AP/Boris Grdanoski)

Ερωτήματα για τα «Ανοιχτά Βαλκάνια»

Ο Βούτσιτς ανέφερε ότι μετά την παραίτηση Ζάεφ παραμένουν πολλά ερωτήματα για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα το επόμενο διάστημα, αν δηλαδή θα γίνουν νέες εκλογές ή θα παραμείνει η σημερινή πλειοψηφία, αν θα αλλάξει η στάση απέναντι στη Βουλγαρία και αν θα επιδεινωθούν οι πολιτικές συνθήκες στη Βόρεια Μακεδονία.

Στο μεταξύ, το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug ανέφερε ότι το γραφείο του παραιτηθέντος πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ ανακοίνωσε πως δεν θα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: